El grup flamenc Son de la Frontera clou demà el Festival de Guitarra de Roses

Demà dijous 23 d’agost (22 h), l’actuació del grup flamenc Son de la Frontera posarà punt i final a la segona edició del Festival Internacional de Guitarra, que des de finals de juliol ha tingut lloc a la Ciutadella de Roses. Aquest grup flamenc està format per joves hereus i seguidors de l’escola de Diego del Gastor, i realitza una reinterpreació creativa de la música de Morón de la Frontera.
22/08/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Son de la Frontera neix l’any 1998 a partir de la banda d’acompanyament de la cantant Martirio, fent gravacions i gires per tota Espanya i LLatinoamèrica. El grup està format pel músic i antropòleg Raúl Rodríguez, el guitarrista Paco de Amparo, el bailaor Pepe Torres, el cantaor Moi de Morón i el palmero Manuel Flores.

Tots són joves hereus i seguidors de l’escola de Diego del Gastor qui, a través de la fusió i el diàleg entre el tres cubà i la guitarra flamenca, realitza una reinterpretació creativa del seu llegat. També suposa la primera incorporació sòlida del Tres cubà a la música flamenca.

Com a grup, van debutar a la fira de música CubaDisco amb l’espectacle "Repentismo a compàs". El juliol de 2004 va sortir a la llum el seu primer disc ‘Son de la Frontera’, mentre que el seu segon treball ‘Cal’, es va presentar en directe a la Bienal de Sevilla 2006.

Aquest serà el darrer concert del programa del Festival Internacional de Guitarra de Roses, el qual, des del passat 26 de juliol, ha vist passar pel seu escenari els guitarristes Toti Soler, Joan Sanmartí –acompanyat per la formació Percussions de Barcelona-, Dale Kavanagh i Laura Young.

El Festival va néixer l’estiu de 2006 com a escenari dels molt diversos matissos i manifestacions que és capaç d’oferir l’apassionant món de la guitarra. Amb la finalitat de mostrar aquesta versatilitat i riquesa, la tria de concerts que integren la programació del certamen s’ha diversificat al màxim, presentant artistes i formacions d’estil molt contrastat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document