El guitarrista Toti Soler obrirà el Festival Internacional de Guitarra de Roses

El proper dijous 26 de juliol (22 h), el guitarrista Toti Soler serà l’encarregat d’iniciar la programació de la present edició del Festival Internacional de Guitarra de Roses, que tindrà lloc a la Ciutdella de Roses durant els mesos de juliol i agost. Joan Sanmartí i Percussions de Barcelona, Laura Young i Dale Kavanagh, i la formació Son de la Frontera, són la resta d’artistes que integraran el cartell d’enguany.
Toti Soler

Toti Soler

24/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Toti Soler és compositor, guitarrista, músic de poemes i cantant. Va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Barcelona l’any 1965, ampliant-los a l’Spanish Guitar Center de Londres (1969). Ha actuat amb el blues -man americà Taj Mahal i la seva música integra tot l’aprenentatge rebut del llegendari guitarrista flamenc Diego del Gastor.

A partir de l’any 1973, de la mà del poeta, actor i cantant Ovidi Montllor, la seva carrera musical agafa una nova direcció. Toti desplega tota la sensibilitat apresa sobre composicions de poetes escollits, transformant-les en cançons i recitals que durant 26 anys ompliran els escenaris d’innombrables teatres, un d’ells el celebrat en el mític teatre Olympia de Paris.

L’any 1996, en el VIIè Festival de Guitarra de Barcelona es mostra per primer cop en públic com intèrpret clàssic, oferint un concert dedicat a J.S.Bach.

Entre els premis rebuts es troben el Premi al Millor Disc Català de l'Any (1996) pel seu treball Lydda, el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona de l’any 1998, el Premi al Millor Disc Infantil (1999), els premis Altaveu i Premi a la Popularitat de l’any 2000, el premi que la Societat General d’Autors i Editors (S.G.A.E.) atorga a la categoria de Noves Músiques de l’any 2003 i, l’any 2005, el Departament de Cultura de la Generalitat li concedeix el Premi Nacional de la Música.

El dijous 2 d’agost Joan Sanmartí i Percussions de Barcelona, oferiran al públic rosinc el concert Quatre portes de Fes, peça que pren com a punt de partida una llegenda sobre el pensador i filòsof Moses Maimonides, que té com a escenari la ciutat de Fes.

El dijous 9 d’agost la guitarrista i professora d’interpretació de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Laura Young, compartirà escenari amb la canadenca Dale Kavanagh, considerada una de les millors guitarristes del món.  

El Festival clourà les seves portes el dijous 23 d’agost, amb l’actuació de Son de la Frontera, grup flamenc format per joves hereus i seguidors de l’escola de Diego del Gastor que, mitjançant la fusió i el diàleg entre el tres cubà i la guitarra flamenca, realitza una reinterpreació creativa de la música de Morón de la Frontera.

Tots els concerts tindran lloc a la Ciutadella de Roses, tot i que en escenaris diferents. Joan Sanmartí i Percussions de Barcelona, i Son de la Frontera, actuaran a l’escenari habilitat per a les actuacions d’estiu a l’interior de la Ciutadella. Per la seva banda, els concerts de Toti Soler, i de Laura Young i Dale Kavanagh, es realitzaran a l’església de Santa Maria, també dins del recinte monumental. El preu de les entrades és de 10 € per concert.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document