El llibre La Costa Brava abans de la Costa Brava editat per l’Ajuntament de Roses, arriba a la 3a edició

El llibre “La Costa Brava abans de la Costa Brava. Fotografies de la Casa de la Postal 1915-1935”, catàleg de l’homònima exposició inaugurada a Roses el 4 de juliol de 2008, serà editat per tercer any consecutiu davant l’èxit de vendes obtingut des de la seva primera aparició. Amb un format i disseny de gran qualitat, el volum recull al llarg de 315 pàgines el conjunt de fotografies que integren la mostra, així com diferents textos introductoris i d’anàlisi.
04/05/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El catàleg, editat pel Departament de Cultura i Patrimoni del consistori rosinc, es va presentar per primer cop el 19 de setembre de 2008 a l’Espai Cultural La Ciutadella. El material gràfic del llibre es composa d’un centenar de fotografies -en bona part inèdites i seleccionades d’un conjunt de 1.400- de l’Arxiu de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Es tracta de les imatges que La Casa de la Postal realitzà entre els anys 1915 i 1936 sota la direcció de Lucien Roisin, per a l’edició de postals promocionals del nou espai d’estiueig i incipient turisme que en aquells moments era la costa empordanesa i de La Selva. La selecció temàtica se centra preferentment en els aspectes socials de les poblacions de la costa, i en els inicis de la convivència entre les activitats tradicionals i els seus nous usos turístics.

 

El llibre compta també amb les reflexions i anàlisis del periodista Josep Playà, del fotògraf i conservador Pep Parer, i de l’historiador i tècnic de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses, Jaume Santaló. Tots els textos, així com els peus explicatius de les diferents fotografies, figuren escrits en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). La tercera edició, que es preveu surti al carrer el proper mes de juny, comptarà amb un tiratge de 1.500 exemplars.

 

L’edició d’aquest catàleg ha donat resposta a la voluntat de l’Ajuntament de Roses per recuperar un material de gran qualitat documental i fotogràfic, però també per fixar la mirada cap al període més desconegut de la història de la Costa Brava: els anys compresos entre 1908 -moment en què Ferran Agulló acunyà el nom Costa Brava- i la Guerra Civil –que obrí un parèntesi fins la dècada de 1950-.

 

Amb aquest mateix objectiu, l’exposició homònima inaugurada a Roses l’any 2008, ha estat vista ja per més de 15.000 persones, després de realitzar un recorregut per les poblacions de Sant Feliu de Guíxols (Museu d’Història), Madrid (Centre Cultural Blanquerna), Girona (Casa de Cultura) i Palamós (Sala La Gorga). L’exposició finalitzarà el seu recorregut al Museu d’Història de la Ciutat el proper estiu.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document