El Ministeri de Foment es farà càrrec de la segona fase de rehabilitació del Castell de la Trinitat

El ple municipal de Roses celebrat el 28 de febrer va aprovar la signatura d’un protocol entre l’Ajuntament i el Ministeri de Foment, que té per objecte la realització de la segona fase de les obres de rehabilitació al Castell de la Trinitat. En base a aquest acord, el ministeri aportarà el finançament necessari per dur a terme els projectes d’accessibilitat i funcionalitat de la fortificació.
Castell de la Trinitat

Castell de la Trinitat

01/03/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La segona fase de rehabilitació objecte d’aquest acord preveu millorar, d’una banda, la funcionalitat del castell i, de l’altra, l’accessibilitat, plantejant un recorregut i nous serveis adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Amb l’aprovació del protocol, el consistori podrà ja encarregar el projecte on es definiran les actuacions concretes a realitzar.

El conveni és fruit del compromís adoptat per la ministra de la Vivienda, Beatriz Corredor, durant les trobades i converses mantingudes amb l’alcaldessa de Roses. En base a ell, s’estableix que el Ministeri de Foment assumirà el finançament i execució de les obres (per l’import que es pressupostarà en el projecte), mentre que el consistori es farà càrrec de la redacció del mateix i de la direcció d’obres.

Les obres completaran el procés de rehabilitació de la fortalesa, que ja han representat una inversió total d’1,7 MEUR, aportats íntegrament per l’administració de l’Estat a través dels ministeris de Foment i d’Habitatge.

Amb la finalització i entrega d’aquestes obres, el Castell de la Trinitat va obrir les seves portes al públic el passat 23 de desembre, moment a partir del qual rosincs i visitants poden accedir a aquesta construcció defensiva del segle XVI, un dels llegats més importants del seu patrimoni i protagonista destacat en els fets d’armes més rellevants de la història de Roses i del conjunt de Catalunya al llarg de l’època moderna.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document