El Museu d’Arqueologia de Catalunya retorna a la Ciutadella de Roses el material restaurat

El material arqueològic restaurat pel Laboratori de Conservació i Restauració del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona (MAC-G) ha estat retornat a l’Espai Cultural la Ciutadella. Es tracta d’objectes en bronze, ferro, ceràmica i os, trobats durant les excavacions fetes al jaciment entre els anys 1993 i 2003.
fons

fons

31/03/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant aquest període el laboratori de MAC-G ha col·laborat amb la restauració i la conservació d’aquest material, gràcies a la intervenció de la seva directora, Aurora Martín. Part d’aquests fons es troben exposats permanentment al Museu de la Ciutadella des de l’any 2004. La resta, peces també d’interès, no han estat mai mostrades en públic, a excepció de les que s’han incorporat recentment a l’exposició A la frontera de l’Imperi. Guerra i societat a Roses. 1773-1833.

Tot aquest material restava fins ara als magatzems del MAC-G, atès que no hi havia un espai en condicions a la Ciutadella per conservar-lo amb garanties. Les obres realitzades al Laboratori d’Arqueologia del recinte rosinc, que es completaran properament en una segona fase, permeten tenir unes instal·lacions adequades per guardar i fer el manteniment necessari per a la preservació d’aquest fons.

Restauració d’un lot de monedes

Fruit d’aquesta col·laboració, el MAC –Girona restaurarà en els propers mesos un lot de 90 monedes i 2 medalles trobades de manera fortuïta al llarg de més de quinze anys, durant els moviments de terres realitzats amb motiu de les obres o treballs de manteniment portats a terme per la brigada de patrimoni a la Ciutadella.

Entre aquestes monedes s’ha localitzat un exemplar del que es coneix amb el nom de getons (tokens). Es tracta d’una marca publicitària reencunyada sobre una moneda de 10 cm d’Alfons XII (1877 a 1879), que fa referència a un local, molt probablement obert als anys 60 a Roses, amb el nom: El Bribón. Rosas. Costa Brava.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document