El nombre de manters del passeig de Roses es redueix en un 70% respecte a l’estiu passat

La nit del passat divendres 1 de juliol va tenir lloc una operació conjunta entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional contra la venda il·legal en el passeig de Roses, que donà com a fruit el decomissament de 100 kg de material. Respecte a l’operació realitzada durant la primera setmana de juliol de 2010, s’ha constatat un important descens en el nombre de manters que operen en el passeig rosinc, que han passat d’oscil·lar entre els 130 i els 150 venedors de l’estiu passat, a la quarantena detectada el passat divendres.
Material comissat 1 juliol

Material comissat 1 juliol

05/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En el dispositiu policial portat a terme el passat cap de setmana els agents van poder constatar una important reducció del nombre de manters que realitzen venda il·legal en el passeig de Roses. Si durant l’actuació realitzada el primer divendres de juliol de 2010 es comissaven un total de 350 kg de material i es comptabilitzaven entre 130 i 150 venedors il·legals, en l’operació del passat divendres 1 de juliol, el nombre de manters s’havia reduït sensiblement a la quarantena i la quantitat de material comissat va ser d’uns 100 kg.

En l’operació d’aquest cap de setmana van actuar un total de 40 policies, entre agents de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. Aquesta operació és la primera de les col·laboracions entre els diferents cossos policials que tindran lloc al llarg de la temporada. Durant la mateixa, els agents van procedir a l’enretirada del material en venda (corresponent en la seva majoria a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, sabates, ulleres i rellotges, la majoria d’ells falsificacions de marques conegudes), i a l’aixecament de la corresponent acta per activitat il·legal.

Aquest material restarà dipositat en un magatzem policial fins a la finalització dels procediments administratius preceptius i dels terminis legalment establerts, moment en què es procedirà a la seva destrucció definitiva.

Des del consistori rosinc es valora molt positivament aquest descens en la presència de manters en el passeig de la localitat, amb el qual es constaten els primers resultats de les actuacions implantades al municipi per a la disminució gradual d’aquesta pràctica fins a la seva eradicació definitiva.

Entre aquestes actuacions destaquen tant les operacions coordinades pels diferents cossos policials que es realitzen durant l’estiu, com la intensificació de les mesures de detecció i enretirada de material que la Policia Local del municipi realitza els estius des de començaments de juny, amb la creació d’un dispositiu permanent de vigilància que patrulla totes les tardes i nits en el passeig Marítim de la població (punt que reuneix una major presència de venedors), el patrullatge a peu pels carrers comercials del nucli del municipi, o el servei específic destinat als mercats setmanals del diumenge, on també s’han detectat venedors que operen sense les autoritzacions i permissos pertinents.

A aquestes mesures, s’ha afegit enguany una àmplia campanya informativa consistent en la col·locació de cartells en el propi passeig on s’adverteix als possibles compradors que aquest tipus de venda és il·legal al municipi, així com l’edició de tríptics informatius assenyalant dels perills i inconvenients d’aquesta pràctica, els quals es distribueixen al llarg de tot l’estiu en establiments comercials, hotels, càmpings, etc. del municipi.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document