El Pla Educatiu d’Entorn de Roses proposa una vintena d’activitats integradores i participatives

Després dels resultats i participació obtinguts l’any passat, Roses continuarà desenvolupant durant aquest curs escolar el Pla Educatiu d’Entorn, amb una àmplia programació d’activitats i tallers diversos. El Pla, impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i el Departament d’Educació de la Generalitat, té com objectiu coordinar l’acció educativa més enllà de l’àmbit escolar, prestant una especial sensibilitat als sectors socials més fràgils i vulnerables.
Logo Pla Educatiu d'Entorn

Logo Pla Educatiu d'Entorn

05/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses està adreçat als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de tots els centres d’ensenyament de la població. Parteix de la idea que l’educació no solament ha d’instruir en unes activitats intel·lectuals, sinó que també ha de facilitar coneixements socials, i proporcionar les capacitats necessàries per a l’adaptació i convivència dels alumnes dins una societat canviant.

A través de la realització d’un ampli ventall d’activitats i cursos, en els quals participen també nombroses entitats cíviques i culturals, aquest projecte treballa en la promoció de la cohesió social necessària amb l’arribada de nous ciutadans als municipis, basant-se en l’equitat educativa, en l’ús de la llengua catalana i en una educació intercultural.

La programació d’activitats prevista pel Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2007-2008 engloba un total de 22 propostes pensades per a diferents edats i necessitat, i és fruit de l’estudi previ de la realitat específica de Roses i dels resultats d’experiències anteriors. Així, trobem d’una banda les activitats d’incentivació escolar, que ofereixen la realització de tallers d’estudi assistit, tallers d’acollida i aprenentatge per a alumnat nouvingut, l’obertura de biblioteques escolars fora de l’horari lectiu, o l’activitat Biblioteca Jove.


    
Tallers de pintura Pla Educatiu d'Entorn 2006-2007


Les activitats complementàries ofereixen casals de parla, seminaris de músiques del món, aules de teatre infantil i juvenil, cursos de dibuix, l’activitat LUDIJOC, tallers de contes d’acollida, i activitats esportives (psicomotricitat, escola pre-esportiva, patinatge, gimnàstica rítmica i oferta esportiva dels clubs del municipi).

  
Tallers de teatre Pla Educatiu d'Entorn 2006 -2007 


Altes activitats volen donar resposta a demandes socials, com és el cas de les xerrades i tallers sobre salut i prevenció de conductes de risc, o els observatoris per a la prevenció de la violència a les escoles. Com a activitats de trobada i convivència, es troben els tallers de família, pensats com espais d’interrelació i coneixement mutu.

El Pla Educatiu d’Entorn compta durant aquest curs escolar amb un pressupost total de 192.000 euros, finançat tant pel Departament d’Educació de la Generalitat com per l’Ajuntament de Roses. Al llarg d’aquest mes d’octubre es realitzaran les inscripcions als diversos tallers i activitats, que són totalment gratuïtes per als participants.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document