El Port Esportiu de Roses comprova l’efectivitat dels seus protocols d’emergència amb un simulacre

Divendres 3 d’abril, el Port Esportiu de Roses va realitzar un simulacre d’emergència consistent en la detecció d’un abocament incontrolat al mar. Concretament, l’actuació simulà un vessament de combustible des de la gasolinera ubicada al port esportiu, a partir de la qual es posà en marxa el protocol d’emergències establert.
Simulacre

Simulacre

06/04/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La valoració feta d’aquesta actuació ha estat molt positiva, en comprovar-se que, tant el personal de les instal·lacions del Port Esportiu com les forces de seguretat i emergències, van respondre i intervenir de forma molt ràpida. Durant el simulacre es procedí a contenir el vessament mitjançant barreres de protecció, al tancament de l’accés a l’àrea afectada i a la recollida i retirada del combustible. La simulació de la intoxicació respiratòria de dos treballadors, va provocar també la intervenció dels equips sanitaris per a la seva atenció i evacuació.

La simulació va comptar amb una seixantena de participants, membres dels serveis de protecció mediambiental i de seguretat. Concretament, els organismes que intervingueren varen ser Capitania Marítima de Palamós, Salvament Marítim, Guàrdia Civil del Mar, Agència Catalana de l’Aigua, Ports de la Generalitat, Centre Coordinador d’Emergències de Girona, Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Ajuntament de Roses (Medi ambient), RosesNet, Ecoport i Port de Roses.

Els objectius assolits amb la realització d’aquest simulacre han estat, d’una banda, la formació del personal del Port i la revisió i actualització dels protocols d’emergències. De l’altra, l’actuació ha permès verificar la coordinació entre els organismes i entitats responsables de la seguretat terrestre i marítima.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document