El Port Esportiu de Roses obté la Bandera Blava i treballa per aconseguir les certificacions EMAS i ISO 14001

Per segon any consecutiu, el Port Esportiu de Roses ha estat guardonat amb la distinció de la Bandera Blava que atorga la FEEE (Fundació per a l’Educació Ambiental d’Europa) i que certifica la qualitat ambiental. Paral·lelament, Port de Roses continua treballant en el procés per a l’obtenció de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001.
06/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i PRemsa  

La bandera blava es concedeix a aquelles comunitats que realitzen un esforç especial per mantenir unes platges o ports esportius nets i gestionats amb respecte al medi ambient. El Port Esportiu de Roses, però, ha volgut fer un pas més en la seva implicació pel manteniment i millora de l’entorn natural, apostant per l’obtenció de les certificacions EMAS i ISO 14001.

De fet, Roses va ser el primer municipi de Catalunya a obtenir el certificat de la Unió Europea d’ecogestió i ecoauditories (EMAS) i la normativa internacional ISO 14001 per a les seves platges de Santa Margarida, Salatar, Roses, la Punta, Canyelles i Almadrava, i per al passeig marítim de la població. Aquesta fita s’aconseguí el mes de novembre de 2003, després d’un rigorós procés de selecció de dos anys de durada. L’any 2006, la platja dels Palangrers també va ser distingida amb aquests certificats.

A diferència d’altres guardons que premien la qualitat de les platges, l’EMAS i l’ISO 14001 no es limiten únicament a garantir el bon estat de l’aigua o de la sorra en el moment actual, sinó que comporten la implantació d’un sistema de gestió continuat encarregat de mantenir, i fins i tot millorar, aquesta qualitat ambiental en el futur.

Amb aquest objectiu, el Port Esportiu es troba treballant en els sistemes de gestió que regulen la totalitat de les activitats que tenen lloc a les seves instal·lacions durant tot l’any, amb la voluntat de garantir a visitants i usuaris els millors serveis, sense oblidar el compromís amb l’entorn natural.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document