El punt de captació d’aigua de mar per omplir piscines ja és operatiu

L'1 de juliol ha entrat en funcionament al Port Esportiu de Roses el punt de captació d’aigua de mar destinada a omplir piscines. L’Ajuntament de Roses ofereix aquest nou servei de forma totalment gratuïta als usuaris, que només han de comunicar amb antelació a les oficines del Port, el dia i l’hora en què accedirà el camió-cuba per extreure l’aigua del mar.
Captació aigua mar

Captació aigua mar

01/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’adaptació de les piscines d’aigua dolça a aigua salada és relativament senzilla i no comporta cap canvi de maquinària, ja que únicament calen uns petits ajustaments de les vàlvules i dels productes químics que s’utilitzen habitualment per al manteniment de l’aigua.

L’objectiu del consistori rosinc és conscienciar a particulars i empreses responsables de piscines –Roses arriba a comptabilitzar-ne més de 1100- per tal que a partir d’ara qualsevol piscina s’ompli directament amb aigua de mar, descartant per tant l’aigua de boca. Tot i que el servei s’ha implantat aquest any davant l’excepcional situació de sequera, la intenció del consistori és mantenir-lo en el futur per continuar contribuint a l’estalvi d’aigua i a la sostenibilitat del municipi.

 

Aquesta actuació passa a sumar-se al paquet de mesures engegades per l’Ajuntament per a l’estalvi d’aigua, com ara l’utilització d’aigua provinent de la depuradora per als diferents serveis de neteja (carrers, clavegueram, embarcacions del Port Esportiu,...), la instal·lació d’un sistema de raigs ultraviolats per al tractament de l’aigua de la piscina municipal, la substitució de les dutxes de les platges per renta-peus, o la campanya de conscienciació en què s’han distribuït un total de 10.000 airejadors d’aixeta entre la ciutadania.


Neteja d'embarcacions al Port Esportiu amb aigua de terciari

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document