El seminari TALENT 50+ abordarà a Roses el món laboral dels majors de 50 anys

Els dies 23 i 24 de novembre el Teatre Municipal de Roses acull el seminari Talent 50+, on diferents empreses i institucions presentaran les seves experiències i debatran sobre quin ha de ser el nou paper de les persones grans a la nostra economia i societat. El seminari s’emmarca dins el programa europeu Interreg IVC en què participa el consistori rosinc, dirigit a afrontar l’envelliment de la població activa europea.
Interreg IVC

Interreg IVC

10/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’actual canvi demogràfic que experimenta Europa està invertint la piràmide d’edats i, conseqüentment, envellint a gran velocitat la població laboralment activa. Amb l’objectiu de garantir l’estabilitat laboral i les prestacions socials en el futur, la Unió Europea ha impulsat el programa INTERREG IVC, on un total de nou països membres de la comunitat estudien les actuacions a implantar en el mercat laboral europeu.

L'Ajuntament de Roses és un dels organismes integrants en aquest programa en el qual s’emmarca el seminari Talent 50+ que tindrà lloc els propers 23 i 24 de novembre a la població, i que centrarà la seva atenció entorn a l’increment de l’ocupabilitat dels treballadors majors de 50 anys.

El seminari s'adreça a institucions i a empresaris interessats per aprofundir en aquesta temàtica, i vol donar suport a petites i mitjanes empreses en el desenvolupament d'estratègies que promoguin l'envelliment actiu de la seva força de treball, així com proposar a les empreses grans el repte de conservar l’experiència acumulada dels seus treballadors i la transmissió dels seus coneixements.

D’altra banda, es plantejaran temàtiques com la continuïtat de la capacitat laboral a través de l’aprenentatge permanent, la prevenció de les malalties relacionades amb l'edat, l’ús de l’ergonomia en els llocs de treball o la utilització del potencial professional dels treballadors.

El seminari es dividirà en tres apartats. D’una banda, es presentarà el projecte FIRA GRAN - FIT4WORK, esdeveniment de sensibilització envers el tema del mercat laboral i les persones sènior. A continuació, dues empreses que treballen amb bones pràctiques de recursos humans mostraran les experiències i beneficis obtinguts. Per últim, el segon dia del seminari es dedicarà a una jornada de treball amb les oficines de Promoció Econòmica de la demarcació de Girona, on se’ls informarà los dels resultats de l'estudi de viabilitat realitzat dins el programa Interreg IVC, es parlarà del cas específic del tancament de la Zodiac a Roses, i s’intercanviaran propostes i accions de reinserció de treballadors que es queden a l'atur en una edat en què resulta molt més difícil tornar al mercat laboral.

Per poder participar en el seminari Talent+50 cal inscriure’s prèviament a l'Àrea de Promoció Econòmica de Roses (PER), tel: 972 152 521 i @: per.interreg@roses.cat.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document