El TMR acollirà El Meu Primer Festival de Cinema dirigit a la mainada

El proper cap de setmana (28 i 29 de novembre) el Teatre Municipal de Roses acollirà la mostra cinematogràfica dirigida al públic infantil “El Meu Primer Festival de Cinema”, una experiència que l’associació Modiband Projectes Culturals va estrenar l’any passat a Barcelona i que enguany porta el bo i millor de la programació, de gira per diferents poblacions de Catalunya. El festival es desenvoluparà al llarg de tres sessions (dues el dissabte i una el diumenge), totes elles gratuïtes.
26/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La programació que es presenta al Festival és innovadora, alternativa i fora dels circuits comercials habituals i constarà de tres sessions: dues el dissabte 28 de novembre a les 11 i a les 16 h, i una més el diumenge 29 a les 11 del matí. La durada de cadascuna és de 40 a 50 minuts.

La sessió de dissabte al matí estarà dedicada a Alemanya, una de les escoles de cinema d’animació més antigues del món, i permetrà veure una selecció de curtmetratges realitzats amb diferents tècniques: dibuixos animats, ninots de plastilina, animació per ordinador i altres. A la tarda, la sessió titulada "Finestra al Món", presentarà pel·lícules de diferents llocs del planeta que aproparan els nens al concepte de diversitat cultural a través d’una selecció de curtmetratges. Entre ells, peces
magistrals del reputat realitzador canadenc Co Hoedeman, obres plenes d’humor i d’ironia vingudes de Letònia, autèntics poemes visuals provinents d’Iran i una tria de clàssics còmics americans.

La tercera sessió tindrà lloc el diumenge al matí i portarà per títol "Cinema de tots els temps", on es projectaran curtmetratges en blanc i negre i cinema mut amb banda sonora, que descobriran als més petits els grans directors i actors dels orígens del cinema, com ara Charles Chaplin o n Buster Keaton.

A l’inici de cadascuna de les sessions es realitzarà una presentació per situar el públic en allò que veurà a continuació i per fer-lo participar activament. En acabar les sessions, cada nen o nena podrà votar a través d’una butlleta per la seva pel·lícula preferida.

SESSIÓ 1 / País convidat: Alemanya
Dissabte, 28 a les 11 h

Un dia assolellatde Gil Alkabetz (6’06’’)
En Batman és viude Martín Schiffer (8’)
Temps de tallsde Gil Alkabetz i Sweet Home Studio (2’30’’)
El nen i l’ocellde Maryam Fahimi i Assad Bina Khani (5’)
Capità Bleighde Derec Roczen (4’43’’)
L’ocell hèlixde Thomas Hinke, Jan Locher (5’)
Dilluns llunàticsde Martin Schiffter (8’)
Gatde Marcus Sauerman, Tine Kluth (13’23’’)

SESSIÓ 2 / Finestra al món
Dissabte, 28 a les 16 h

El castell de sorrade Co Hoedeman – Canadà (13’20’’)
La capsade Co Hoedeman – Candà (10’27’’)
Noves espèciesde Miris Brinkmanis – Letònia (11’)
Somriu amic meude Dace Riduze – Letònia (10’)
Un dia, un corbde Abdollah Alimorad – Iran (23’)

SESSIÓ 3 / Cinema de tots els temps
Diumenge, 29 a les 11 h

Una semanade Buster Ketaon i Eddie Kline (19’)
Dia de pagade Charles Chaplin (20’)


Al final de cada sessió el nen/a podrà votar a través d’una butlleta per la seva pel·lícula preferida

Entrada lliure

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document