Els drets dels infants, a la Biblioteca de Roses

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives acull durant el mes de febrer l’exposició ‘Els drets de les nenes i dels nens’, en la qual l’ONG Intervida fa un recorregut pels drets de la infància. L'exposició està formada per nou fotografies a mida natural de nens i nenes, que apropen el visitant a alguns dels drets recollits en els 54 articles de la Convenció sobre els Drets del Nen de les Nacions Unides.
Exposició Biblioteca

Exposició Biblioteca

03/02/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les imatges mostren vuit dels drets que tenen tots els nens i les nenes: dret a la igualtat; a tenir un nom i una nacionalitat; a créixer en família; a rebre atenció mèdica; a l’educació; a la protecció; a expressar la seva opinió i que aquesta sigui escoltada i a participar en les decisions que els afectin.

Aquesta mostra forma part de la campanya de sensibilització que l´ONG utilitza per conscienciar la societat sobre la realitat en què viuen milions de nens i nenes, privats dels seus drets bàsics i que sovint es troben en situacions de risc i explotació. Els drets de la infància són universals, indivisibles i interdependents, i el compliment de tots ells és responsabilitat dels governs, de les famílies i de la societat en general.

Els nens que visitin l’exposició també podran fer la seva pròpia aportació amb un dibuix sobre els seus drets. Posteriorment l’ONG recopilarà alguns d’aquests dibuixos en forma de publicació. La mostra Els drets de les nenes i dels nens ja ha visitat diverses localitats de Catalunya, Andalusia, Galícia, el País Basc i Madrid.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document