Els IES desenvolupen projectes informàtics amb les aportacions del Rotary Club i de l'Ajuntament

Aquest matí el president de Rotary Club Roses-Empuriabrava, Roberto Dunning, i la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, Montserrat Mindan, han presentat el projecte Eurostar 2007, mitjançant el qual els instituts de Roses rebran enguany una aportació de 33.000 euros per a la compra de material informàtic.
eurostar

eurostar

17/05/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Eurostar és una agrupació de set clubs rotaris europeus que es reuneixen anualment per a la realització d’accions conjuntes en benefici de necessitats puntuals de les seves pròpies comunitats. Roses acull durant aquest cap de setmana la celebració d’aquesta concentració anual, i ha estat també seleccionada com a beneficiària del projecte corresponent al 2007, consistent en l’aportació d’un ajut econòmic als centres d’ensenyament secundari de la població per a la dotació d’equipament informàtic.

En el cas de l’IES Illa de Rodes, es desenvoluparà una actuació consistent en la instal·lació d’una emissora d’internet amb accés en horaris extraescolars, de forma que es permeti als alumnes i a les seves famílies realitzar les tasques o consultes des de casa. Igualment, es posarà a disposició dels alumnes del centre que ho necessitin, un servei de préstec amb pc portàtils.Per la seva banda, l’IES Cap Norfeu augmentarà la disponibilitat d’equips informàtics per millorar el nivell d’aprenentatge dels quatre cursos d’ESO, basant-se en la representació gràfica de dissenys de construccions i muntatges, dibuixos per ordinador a escales diferents, plans d’edificacions, disseny de circuits elèctrics, integració de texts, gràfics i imatges, etc.

Per últim, el Centre Escolar Empordà obrirà un taller-aula informàtic destinat als alumnes amb retard en el sistema educatiu, que els permetrà treballar les capacitats manipulatives, de lògica i de raonament, així com el coneixement de les llengües. Els recursos del projecte es destinaran a l’equipament de dues classes interactives, que disposaran de pissarres digitals, vídeo-projectors i ordinadors.

A la subvenció total aportada per Rotary (18.350 euros pels membres de l’agrupació Eurostar i 15.255 € per la Fundació Rotaria), l’Ajuntament de Roses afegirà un ajut de 6.000 euros addicionals, amb l’objectiu de col·laborar amb els projectes descrits.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document