Els interessos de Roses, prioritaris

27/05/2008 00:00 -    

Governar és una feina que comporta, per se, un elevat grau de complexitat, perquè mai plou al gust de tothom, i això s’ha d’assumir amb respecte, ja que la gent és lliure de pensar que les coses es podrien fer d’una altra manera, i segur que en ocasions tenen raó.

Quan s’arriba, com ha estat el nostre cas, al govern d’un municipi de la importància de Roses una és conscient que té un programa per complir però que també haurà d’assumir situacions no resoltes del passat, cosa que no deixa de ser lògica.

Tenim, però, l’obligació de defensar en totes les nostres actuacions el principi de l’interès general i de no caure en la frivolitat de tirar endavant projectes poc elaborats que, quasi sempre passa, al cap d’un temps se’ns tornin en contra.

A Roses estem patint les conseqüències del que acabo de dir en dos exemples paradigmàtics: els canals de Sta. Margarida i la planta de filetejat.

Fa quasi quaranta anys que es van fer els canals i els promotors de l’època no van fer el que calia i ara els qui en pateixen les conseqüències són els propietaris. Des del més escrupulós respecte a la legalitat vigent estem obligats a cercar fórmules que millorin la situació dels afectats i deixar que el POUM deixi resolt per al futur el problema actual.

Pel que fa a la planta de filetejat, es va concedir el permís sense haver aprovat el Pla Especial del Port de Roses i aquest fet ha estat el causant de tots els problemes posteriors que al final s’han resolt amb diàleg i sentit comú.

Són dos casos diferents quant a les seves causes però amb efectes perversos tots dos i amb perjudicats que no es mereixen, ni uns ni altres, el que els està passant i el que els ha passat.

Els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels ajuntaments ostentem un poder delegat pels ciutadans i ciutadanes per administrar els municipis: uns des del govern i els altres des de l’oposició. La diferència de rols no ens ha de fer perdre de vista que tots i totes treballem per al poble.

La responsabilitat institucional se suposa que hauria d’estar més arrelada en aquelles persones que estan a l’oposició després d’haver ostentat el govern municipal com és el cas de l’exalcalde de Roses. Malauradament, no puc dir que sigui així en funció de l’actitud mostrada per l’exalcalde des que sóc alcaldessa, ja que més enllà de la legítima tasca opositora que porta a terme —encertada o no ja és una altra cosa que diran els ciutadans i ciutadanes de Roses quan toqui—, no he tingut mai la sensació de tenir el suport institucional del Sr. Páramo en els moments difícils provocats per aquestes situacions heretades. Crec que és una llàstima, ja que amb la seva experiència podria aportar aspectes positius en benefici del municipi però les coses són com són i el tarannà de les persones queda demostrat després d’haver passat situacions diferents i els objectius reals també queden en evidència al llarg del temps.

Mai hem de perdre de vista que, en el nostre cas, Roses és més que tots els alcaldes i alcaldessa i que tots els regidors i regidores que l’hem servida al llarg de la seva història. Almenys jo no penso fer-ho i, des d’allà on sigui, els interessos del poble sempre seran una prioritat per a mi.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document