Els músics de Roses toquen per la Diada

Nou grups de música de Roses varen actuar dilluns, des de les sis de la tarda fins a les onze de la nit, a la Festa de la Diada a la plaça de Frederic Rahola. Es tracta d’una iniciativa pionera que va ser un èxit tant de públic com de participació i que es pensa repetir en futures edicions.
Pic de l'Àliga

Pic de l'Àliga

Pujada patriòtica

Pujada patriòtica

13/09/2007 00:00 -    
L’objectiu del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses era oferir una plataforma de promoció per donar a conèixer els grups de música local en el marc d’una diada tan assenyalada com és l’Onze de Setembre. Amb aquesta mateixa intenció es va enregistrar el concert en vídeo, per poder fer-ne una edició en DVD per difondre’n la música.
 
Els grups i cantants que varen oferir el seu repertori, tant de cançons pròpies com versionades, van ser els següents: Joan Josep Romañach, Rusor, Aurània, Carwil, Àngels Ortiz i Carles García, Ripper, 40 grados, Boc gurú i Olvido.
 
A partir d’aquesta bona experiencia, l’Ajuntament té en projecte crear un espai permanent on es puguin fer actuacions de música en directe, tant de músics locals com de fora. Més de tres-centes persones varen passar per la plaça on, a part de la música, l’associació local Viumúsika va preparar una botifarrada popular i el servei de bar. Un dels moments més emotius va ser quan els músics i el públic assistent varen entonar les notes de l’himne nacional de Catalunya i l’Estaca de Lluís Llach.

Com cada any, el matí del dia 11 es va fer la pujada patriòtica al puig de l’Àliga, que organitza l’associació excursionista els Cabirols, on es va col.locar la senyera i es va cantar Els Segadors. El grup de trabucaires Miquelets de Roses també hi varen participar i dispararen les salves de rigor a l’arribada dels participants al cim.


Al migdia es va donar la sortida a la novena regata de Windsurfing de la Diada, a la platja de la Perola que, any rere any, organitza el Club Windsurfing Roses i en la qual participaren una vintena de regatistes.

Com a actes previs a la Diada, el Departament de Cultura va programar una audició de sardanes el dissabte, un concert de música al Teatre Municipal el diumenge, i una cantada d’havaneres a la platja Nova el dilluns.
 
L’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la Mediterraneum Ensemble foren els protagonistes del concert Grans clàssics del jazz en català, de diumenge 9 al Teatre Municipal. La proposta dels músics va ser una recuperació de cançons clàssiques del món del jazz, moltes de les quals popularitzades al cinema. El repertori va incloure temes de Kurt Weill, Cole Porter, George Gershwin, Leonard Bernstein, John Kender-Fredd Ebb i Jule Styne, entre els quals cal destacar la interpretació de peces tan conegudes com “All that jazz” i “Berlin im licht-song”.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document