Els oportunismes no ens salvaran de la crisi

26/06/2009 00:00 -    

La recessió econòmica que estem vivint ens obliga a tots els qui tenim responsabilitats polítiques a prendre decisions més dràstiques que quan vivíem temps d’expansió econòmica.

Aquesta crisi globalitzada obeeix a unes causes determinades i les solucions s’han de buscar dintre d’un espectre ampli amb l’aplicació de mesures de caire generalista, territorial i local però totes han de tenir un fil conductor coherent i tendents a l’assoliment de determinats objectius.

A Roses l’equip de CiU a l’oposició ha presentat un pla anticrisi. Res a dir: estan en el seu dret i, diria jo, també és la seva obligació. El què passa és que aquestes mesures són un "recorte i pegado" sense cap tipus de coherència en quan a l’assoliment d’objectius; i això per vàries raons: la primera perquè proposen solucions a problemes que quan tenien l’oportunitat de posar-les en pràctica no ho van fer; en segon lloc perquè fan propostes de tipus fiscal que ni se sap en realitat a qui van dirigides ni quins objectius d’interès general pretenen i en tercer lloc perquè malgrat apuntar a temes importants com és la formació professional entren, a continuació, a condicionar l’entrada d’intel.ligència a l’Ajuntament utilitzant demagògicament el què hi hagi un o dos càrrecs "de confiança" sense valorar la gran rendibilització cultural i econòmica que ha representat pel municipi aquesta decisió de l’equip de govern.

També fora bo que en segons quins temes evitessin la frivolitat; venir, ara, a donar consells sobre el què s’ha de fer amb la planta de filetejat i amb el sector pesquer sona a burla per a tots els qui coneixem la història recent del Sr. Pàramo en aquest tema. Per cert Sr. Páramo, les administracions i el sector mitjançant la Federació Nacional i les Federacions Territorials estan treballant per trobar solucions a les multes imposades pel tancament dels ports a l’any 2005; tancament que vostè va aprofitar per fer-se fotos en defensa del sector i pel que es pot comprovar la seva "defensa" del sector es va acabar amb les fotos perquè ni se l’ha vist ni se l’ha sentit mai més enlloc si exceptuem les dues o tres reunions que va fer amb algú del sector per muntar una espècie de sindicat vertical en un prestigiós hotel de Girona.Intent que va fracassar perquè tothom, també des de les seves files polítiques, va entendre que es portava el sector al desastre.

Volem ser positius i acceptar tot allò que tingui coherència però ja tots som grans i no ens deixem enganyar per cants de sirena oportunistes. El que toca ara és treballar, gestionar el màxim de bé els recursos i instar a les administracions de la Generalitat i del Govern Central a continuar en la línia d’establir mecanismes que ens ajudint a recuperar la normalitat el més ràpid possible.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document