Es desencalla la situació de les obres aturades a les dues rotondes de Roses

La reunió mantinguda ahir entre l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el director territorial d’Urbanisme a Girona, Ramon Ceide, i representants de l’empresa GISA, va finalitzar amb un acord entre les parts per solucionar l’actual aturada d’obres de les dues rotondes de la C-260, en el seu pas pel nucli de la població de Roses. En ambdós casos, s’ha cercat la solució que afecti en menor mesura la vialitat i la seguretat de vilatans i visitants.
obres rotonda of. turisme

obres rotonda of. turisme

28/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Una de les obres és la de la rotonda situada entre l’Avinguda de Rhode i la Ronda Miquel Oliva i Prat, just davant de l’Oficina de Turisme de la vila. La localització de les restes d’un vaixell, àmfores i gerres antigues el passat mes d’abril, va obligar a l’aturada de les obres de condicionament que s'hi realitzaven, per procedir a l'estudi d’aquesta troballa.

En la reunió celebrada ahir, es van prendre en consideració aspectes com l’inici de la temporada d’estiu amb l’important increment de visitants que rep Roses, així com l'estratègica situació d'aquestes obres en una confluència que dóna pas a tres importants vials circulatoris a l’entrada de la població (av. de Rhode, carrer Madrid i ronda Miquel Oliva). Davant aquests fets, es va decidir no continuar les obres fins al proper mes de setembre.

Per aconseguir la fluïdesa de circulació necessària durant aquesta època, s’ha optat per cobrir temporalment la part de les obres que afectaven un dels carrils d’entrada al nucli, recuperant-se així el doble carril. Les obres es reprendran després de l’11 de setembre, i es preveu finalitzin la primera setmana de novembre.

La segona rotonda afectada es troba a la confluència entre l’avinguda de Rhode i la de la Cuana, en l’àmbit del Port Esportiu. En aquest cas, després del desallotjament de la darrera construcció que es mantenia a la zona afectada pel nou projecte, s’ha optat per prosseguir amb les obres durant els dos propers mesos.

En aquest cas, s’ha prioritzat la seguretat i benestar de l’alumnat, pares i professorat del CEIP Narcís Monturiol, molt proper a les obres, amb l’objectiu que la rotonda estigui finalitzada abans de l’inici del curs escolar, el proper mes de setembre. A més, l’impacte en la vialitat serà mínim, ja que l’únic tram de circulació afectat a l’inici de l’Av. de la Cuana , serà desplaçat per un carrer alternatiu. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document