Es licita la primera fase per a la renovació de l’enllumenat del Puig Rom

Després que el passat mes de novembre l’Ajuntament de Roses aprovés el projecte per a la renovació total de la xarxa d’enllumenat de la urbanització del Puig Rom, el consistori està tramitant actualment la licitació de les obres de la primera de les fases en què es desglossarà aquesta important actuació.
pujada al puig rom

pujada al puig rom

20/04/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els primers espais que veuran renovar el seu enllumenat públic seran els carrers Cant dels Ocells, Tordera, Francesc Alegre, Llobregat, Foix i una secció de la Pujada al Puig Rom (fins al Carrer Marià Aguiló). Es preveu que aquesta primera fase d’obres tingui un cost de 196.000 euros, dels 1’7 milions amb què compta el projecte de renovació de tota la urbanització.

La renovació total comprendrà la instal·lació de prop de 700 nous punts de llum (100 d’ells en aquesta primera fase), i la renovació dels quadres de comandament i instal·lacions necessàries. El projecte té en compte l’adopció de criteris d’optimització que permetin l’estalvi d’energia i l’eliminació de la contaminació lumínica.

Actualment, el sistema d’enllumenat del sector del Puig Rom està composat per una xarxa deficitària i per uns fanals obsolets i de molt diversa tipologia que presenten greus mancances d’il·luminació i funcionament. Aquesta situació és deguda al fet que durant anys, la promotora propietària de la urbanització no havia realitzat cap millora ni manteniment dels serveis.

Amb aquesta mesura es vol posar punt i final a l’estat de precarietat en què es troba el servei en aquesta zona de Roses, atès que durant molts anys no s’ha pogut intervenir en la seva millora. La no titularitat impedia a l’Ajuntament fer front legalment a projectes d’adequació. Ara, un cop desencallada la situació amb la nova empresa que s’ha fet càrrec de la urbanització, el consistori pot fer-se càrrec d’actuacions tals com el reasfaltatge de carrers, la millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable, o la renovació de l’enllumenat que s’acaba d’aprovar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document