Es posa en funcionament el pantalà estacional del Port Esportiu de Roses

El Departament de PTOP, en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, ha enllestit la instal·lació del pantalà estacional del Port Esportiu que a partir d’avui (15 de juliol) entra en funcionament. Es tracta d’un projecte pilot que té com a objectiu donar resposta a l’alta demanda que es produeix durant l’estiu a la Costa Brava. El nou pantalà flotant desmuntable té capacitat per a 46 embarcacions de fins a sis metres d’eslora i estarà en servei fins al setembre.
Pantalà Port Esportiu de Roses

Pantalà Port Esportiu de Roses

15/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Pla de Ports de Catalunya 2006-2015 estableix que el sector portuari de Girona, atesa la forta estacionalitat de la demanda d’amarradors i l’elevat nombre d’instal·lacions portuàries, adoptin actuacions alternatives als ports, com ara la instal·lació de pantalans flotants desmuntables, que s’adaptin a aquesta demanda.

És en aquest sentit, que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb Ports de la Generalitat i en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, ha posat en funcionament la implantació d’un pantalà flotant estacional al dic de recer del Port de Roses per tal de donar cobertura a la demanda estiuenca i afavorir la nàutica esportiva d’embarcacions de petita eslora. Així, el DPTOP ha promogut aquesta instal·lació, l’empresa Ports de la Generalitat s’ha encarregat d’adquirir i instal·lar el pantalà, per un import de 81.125 euros i l’ajuntament de Roses el gestionarà a partir d’avui fins el setembre.

Prova pilot

El projecte pilot que avui entra en funcionament, és un programa pioner que servirà d’experiència per la seva implantació els propers anys, a d’altres indrets del litoral gironí. Entre seus els objectius, destaquen:

La seva instal·lació desmuntable redueix el mirall d’aigua ocupat i permet que el pantalà esdevingui una alternativa sostenible i compatible amb altres usos del litoral

Afavorir la nàutica popular

Millorar la qualitat de les aigües i del fons marí

Oferir serveis complementaris als vaixells, com l’accés terrestre i amb vehicle o l’abalisament

El Port de Roses

La instal·lació d’aquest tipus d’amarratges estacionals requereix d’un seguit de condicionants físics i infraestructurals per tal de garantir el seu bon funcionament. En aquest sentit, el Departament de Política Territorial ha escollit el port de Roses per tal de dur a terme aquesta prova pilot.

Així, entre els seus avantatges destaquen l’emplaçament, el fàcil accés, la proximitat al casc urbà o la integració amb la resta d’usos i serveis portuaris. Igualment, l’amarratge estacional necessita estar instal·lat en àrees de poca agitació i onatge, condicions que la badia de Roses ofereix de manera natural

46 noves places d’amarratge

El pantalà flotant, que entra en funcionament avui, té capacitat per a 46 amarradors i pot acollir embarcacions de fins a sis metres d’eslora.
Es tracta d’una plataforma d’alumini amb una superfície trepitjable de fusta, de dotze metres de llarg per dos metres d’ample que té instal·lats uns flotadors de polietilè i un sistema d’amarratges i pesos que garanteixen la seva estabilitat i redueix els moviments de les embarcacions en cas de vent intens. A més, la seva estructura lleugera, facilitarà les operacions de muntatge i desmuntatge del pantalà.

L’accés es farà des del moll, mitjançant una passarel·la de sis metres de llarg per un metre d’ample que està formada per una estructura d’alumini i baranes a cada banda de la passarel·la.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document