Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / Es presenta el catàleg de l’exposició "La Costa Brava abans de la Costa Brava"

Es presenta el catàleg de l’exposició "La Costa Brava abans de la Costa Brava"

El passat divendres 19 de setembre, va tenir lloc a l’Espai Cultural La Ciutadella la presentació del catàleg de l’exposició La Costa Brava abans de la Costa Brava-Fotografies de la Casa de la Postal 1915-1935. Amb un format i disseny de gran qualitat, la publicació recull al llarg de 315 pàgines el conjunt de fotografies que integren aquesta mostra, així com diferents textos introductoris i d’anàlisi.
22/09/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El material gràfic del llibre presentat el passat divendres es composa d’un centenar de fotografies -en bona part inèdites i seleccionades d’un conjunt de 1.400- de l’Arxiu de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Es tracta de les imatges que La Casa de la Postal realitzà entre els anys 1915 i 1936 sota la direcció de Lucien Roisin, per a l’edició de postals promocionals del nou espai d’estiueig i incipient turisme que en aquells moments era la costa empordanesa i de La Selva. La selecció temàtica se centra preferentment en els aspectes socials de les poblacions de la costa, i en els inicis de la convivència entre les activitats tradicionals i els seus nous usos turístics.

El llibre compta també amb les reflexions i anàlisis del periodista Josep Playà, del fotògraf i conservador Pep Parer, i de l’historiador i coordinador de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses, Jaume Santaló. Tots els textos, així com els peus explicatius de les diferents fotografies, figuren escrits en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).L’edició d’aquest catàleg respon a la voluntat de l’Ajuntament de Roses per recuperar un material de gran qualitat documental i fotogràfic, però també per fixar la mirada cap el període més desconegut de la història de la Costa Brava: els anys compresos entre 1908 -moment en què Ferran Agulló acunyà el nom Costa Brava- i la Guerra Civil –que obrí un parèntesi fins la dècada de 1950-.

Amb aquesta publicació es complementa l’exposició La Costa Brava abans de la Costa Brava que s’inaugurà a la Sala d’Exposicions de l’Espai Cultural La Ciutadella el passat 4 de juliol. Fins al moment, l’exposició ha assolit un gran èxit de visites i ja ha arribat als 9.036 visitants (comptabilitzats fins al passat 15 de setembre). La mostra romandrà oberta al públic fins al proper 12 d’octubre per, a continuació, iniciar una itinerància per les comarques gironines que la portaran, primerament, al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i, després, a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura de Girona. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet