Esponjament i millora de la vialitat al nucli de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat un nou projecte d’esponjament al nucli de la població pensat per millorar la vialitat entre els carrers Nou i Peralada i oferir, al mateix temps, una visió més oberta i agradable d’aquest espai. Les obres previstes suposaran el canvi d’alineació del carrer i la creació d’una petita zona de descans arbrada.
Peralada-Nou

Peralada-Nou

28/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’estiu del 2007 es va enderrocar l’edifici situat al número 12 del carrer Peralada, amb el qual es va alliberar un solar que es va integrar a l’espai públic, i que ara possibilitarà la millora urbanística d’aquesta àrea. El principal objectiu del projecte aprovat és l’eliminació de la doble corba de 90 graus que han de realitzar actualment els vehicles que circulen per l’eix format pels carrers Nou-Peralada- Travessera de la Riera. Per aconseguir-ho, s’han redefinit les alineacions del carrer per suavitzar aquesta corba i permetre així una circulació més fluida i senzilla.

Àmbit actual


Projecte ordenació

Les obres projectades suposaran la demolició dels paviments actuals i la reconstrucció d’aquest tram de carrer a un sol nivell. Per separar la zona de calçada de l’espai destinat a vianants, es col·locaran pilones de separació. També s’aprofitarà la realització d’aquests treballs per renovar la xarxa de pluvials.

Per condicionar l’espai resultant i fer-lo més agradable a veïns i vianants, es plantarà nou arbrat que enllaçarà amb l’enjardinament existent al carrer Nou i es col·locaran bancs per crear una petita àrea de descans. El projecte es completarà amb l’enllumenat i senyalització de tota la zona.

L’àmbit inclòs en aquest projecte té una superfície total de 525 m2, mentre que l’execució de les obres comptaran amb un pressupost de 107.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document