Estudi econòmic per a la propera construcció d’un aparcament soterrat al front marítim de Roses

El front marítim de Roses disposarà d’un aparcament soterrat que transcorrerà al llarg de l’Av. de Rhode, entre la rambla de la Riera Ginjolers i la plaça de Sant Pere, amb una capacitat per a 380 vehicles. L’actuació, a més de dotar de noves places d’aparcament el centre de la vila, permetrà l’ampliació de voreres d’aquesta avinguda i el condicionament del passeig marítim en aquest tram.
Front de mar

Front de mar

11/05/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Ports de la Generalitat està treballant en l’actualitat en l’anàlisi de mercat i els estudis econòmics previs per a la construcció d’un aparcament subterrani, el qual haurà d’ocupar tota la zona portuària de l’antic estenedor de xarxes, entre la Riera Ginjolers i el Mas de les Figueres.

Aquest aparcament permetrà una important millora del front de mar de tota l’àrea, ja que la coberta del nou equipament soterrat possibilitarà la creació l’eixamplament de les voreres de l’Av. de Rhode entre la Rambla Ginjolers, la plaça de Sant Pere i el carrer de la Llotja, que oscil·larà entre els 3 i 5 metres en funció del tram.

D’altra banda, tot mantenint els vials per a la circulació rodada, es condicionarà el passeig marítim adjacent en un tram d’uns 350 metres lineals. L’actuació facilitarà el pas dels vianants en una de les zones de més concurrència del front de mar del casc antic.

Atès que el projecte està redactat des de l’any 2001, l’Ajuntament ja ha encarregat la revisió i actualització de preus, i ja s’ha arribat a un acord entre Ports de la Generalitat i l’Ajuntament per endegar el projecte conjuntament. El pressupost previst oscil·la entorn dels 7 milions d’euros.

Pel que fa a les places d’aparcament de nova creació, una part es posaran a disposició dels veïns, hotels i comerços interessats en règim de concessió, mentre que la resta es destinarà a transeünts.

Es preveu que l’execució de les obres podria començar l’octubre de 2008, que el cobriment de l’aparcament que permetrà el pas finalitzi abans del maig de 2009, i que l’aparcament pugui entrar en funcionament l’estiu del mateix any.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document