ExpoCaixa presenta a Roses "Tecnorevolució"

Moure una bola amb el poder de la ment, endevinar per mitjà d’un ordinador com es propaga un virus i es produeix una pandèmia, o veure com un minirobot porta un medicament a un punt concret del nostre cos, són algunes aplicacions de les tecnologies convergents que es poden veure a l’exposició Tecnorevolució. La mostra, organitzada per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, pot visitar-se a l’ExpoCaixa instal·lat al passeig Marítim de Roses, davant la plaça Catalunya, del 15 al 31 de juliol de 2011.
Presentació Tecnorevolució

Presentació Tecnorevolució

15/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació de la mostra Tecnorevolució, d’ExpoCaixa, una exposició interactiva que vol donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC), i les ciències cognitives (NBIC). A l’acte han assistit el director d’Àrea de Negoci Empordà II, Gabril Gual, la primera tinent d’alcalde de Roses, Montse Mindan, el regidor de Cultura, Marc Danés, i la regidora d’Esports i Joventut, Anna Jorquera.

Les tecnologies convergents fins i tot han estat font d’inspiració de diversos guions cinematogràfics, com ara Viatge fantàstic o Cariño, he encogido a los niños (Honey, I shrunk the kids)… Però el més important és el gir que ha comportat la seva aplicació en el camp de la salut, l’alimentació, la bioinformàtica, la indústria, la computació, les telecomunicacions, en una infinitat d’àmbits més, per aconseguir més benestar social.

El control i la manipulació de la matèria a nanoescala han permès comprendre millor els sistemes biològics, descobrir el món del coneixement del cervell o simular models fora de l’abast de l’acció humana. Però aquestes noves eines no sols faciliten als científics, metges o enginyers estudiar millor el nostre món, sinó que, a més a més, contribueixen al desenvolupament general de la societat i obren enormes possibilitats, fins fa poc impensables.

Per posar un exemple, fa pocs anys que es va utilitzar per primera vegada la nanotecnologia per destruir cèl·lules canceroses; aquesta tècnica, doncs, pot ser una esperança per a les persones amb càncers difícils de tractar. Aquest és només un dels exemples del que poden arribar a comportar els avenços en aquestes tècniques, una autèntica finestra oberta al futur.

Robots que imiten comportaments animals, un simulador de realitat a escala nanomètrica, ulls robotitzats que segueixen les persones, una màquina que detecta l’estat de relaxació del cervell o un instrument musical que capta moviments són alguns dels mòduls interactius que trobaran els visitants a la mostra Tecnorevolució. Tots són exemples de les múltiples possibilitats que presenten les aplicacions de les tecnologies convergents a la vida quotidiana. En total, són sis mòduls interactius amb els quals els visitants poden comprendre i visualitzar la importància de cooperar i també de compartir i complementar l’ús d’aquestes tecnologies. 

ExpoCaixa Tecnorevolució_ Roses
Del 15 al 31 de juliol de 2011
ExpoCaixa situat al passeig Martítim
Davant la plaça Catalunya

Horari
De dilluns a diumenge de 11 a 14 h i de 18 a 23 h
Visites guiades
Cada dia a les 12 h i a les 19 h

Reserves escolars
Prèvia cita al telèfon: 902999327
Entrada gratuïta

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document