Exposen una escultura de St. Jordi de l’artista que Roses promociona enguany, al hall de l’Ajuntament

Una escultura que simbolitza la llegenda de Sant Jordi i el drac, obra de la jove artista rosinca Laia Segura, presideix aquests dies el hall de l’Ajuntament, amb motiu de la diada de Sant Jordi. L’iniciativa s’emmarca en la campanya de promoció de joves creadors de Roses que promou l’Ajuntament, i que aquest any ha escollit Laia Segura, de 22 anys, com a artista de l’any.
L'escultura que s'exposa al hall

L'escultura que s'exposa al hall

21/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
La promoció de l’obra d’aquesta jove artista es va iniciar el passat Nadal amb l’exposició, al mateix hall de l’Ajuntament, d’un pessebre decoratiu amb figures a tamany real, confeccionades amb paper de seda, que s’il.luminaven durant la nit. La proposta que fa ara Laia Segura, coincidint amb la diada de Sant Jordi, és una escultura que simbolitza els tres elements bàsics de la diada: el drac de Sant Jordi, el llibre i les roses.
L’escultura, confeccionada amb ferro, plàstic, paper, fulles, pètals i paper de seda “és un crit a la natura, a la cultura i al romanticisme fantàstic”, explica la jove autora, que defensa una visió oriental dels dracs “on aquests són éssers representants de la saviesa, i no la figura del mal que va matar Sant Jordi”, afegeix. El de la seva escultura és “un drac simpàtic, que s'alimenta dels textos de l’escriptora catalana tan justament homenatjada, Mercè Rodoreda i que, un cop tip, vetlla pels somnis i les històries que viuen dins de les nostres ments”. Per a Segura “la rosa és icona de la bellesa de la natura, que ens serveix per donar imatge i aparença a una sensació, igual de bella, però tan intangible com l'amor”. Per això “el dia de Sant Jordi tots intentem regalar bellesa, fantasia, cultura i somnis als que estimem i ningú pensa realment en qui era aquell cavaller”, reflexiona l’artista.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document