Ferran Adrià participa en el CRAC amb la presentació d’un documental sobre la cuina d’avantguarda i el món de l’art

El cuiner Ferran Adrià presentarà el proper dijous 23 de juny al Teatre Municipal de Roses el documental Documenting Documenta, una reflexió entorn a la participació del cuiner d’El Bulli en l’exposició Documenta de Kassel de l’any 2007, que compta també amb la participació de l’artista del pop art Richard Hamilton. L’acte s’emmarca dins la programació de Creació Roses Art Contemporani- CRAC, que se celebra a Roses fins al proper mes d’agost.
ferpt

ferpt

16/06/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Documenting Documenta, escrit i dirigit per David Pujol, és una reflexió entorn a la participació i experiència de Ferran Adrià en la prestigiosa exposició d’art contemporani Documenta celebrada a Kassel l’any 2007. La mostra, considerada un dels certàmens d’art contemporani més importants del món, es realitza cada cinc anys i té una durada exacta de 100 dies. Fins a data d’avui, Adrià ha estat l’únic cuiner del món convidat a participar-hi.

El documental, nascut amb l’esperit d’explicar el diàleg entre la cuina d’avantguarda i el món de l’art, reconstrueix els fets que van tenir lloc amb la participació de Ferran Adrià a la Documenta de 2007. El fil conductor és Richard Hamilton, precursor del pop art britànic, qui ostenta també el títol de "client més antic" d’El Bulli, fet que li ha permès experimentar tota l’evolució del restaurant des de l’any 1963.

Partint de l’admiració i el respecte mutu que es processen Adrià i Hamilton, el documental explica la relació entre art i cuina a través de la mirada de David Pujol, qui va recollir amb la seva càmera imatges històriques de la intervenció de Ferran Adrià a Kassel, convidat per primer cop com a artista i no com a cuiner, fet que va generar certa controvèrsia.

El documental compta també amb la participació de col·laboradors com Vicent Todolí, director de la Tate Gallery de Londres, Roger M. Buergel, director de la Documenta, Bartomeu Marí, director del MACBA, Laurance Russell, directora de la Fundació Tàpies, o Montse Aguer, directora de la Fundació Dalí, entre d’altres.

La presentació del documental s’iniciarà a les 15 h al Teatre Municipal, i serà presentat pel propi Ferran Adrià i per David Pujol. L’acte està obert a tothom i, en finalitzar, els assistents podran fer preguntes i establir un petit diàleg amb els autors del projecte. Amb aquesta proposta, el CRAC vol continuar obrint un espai de reflexió teòrica sobre l’art contemporani, tal i com ja va iniciar el passat 9 de juny amb la conferència "AixòÉsart" de l’artista Luís Izquierdo.

CRAC 2011 és una iniciativa cultural de l’Ajuntament de Roses, que aplegarà diferents esdeveniments culturals fins al 21 d’agost, nascuda amb la voluntat de mostrar diferents disciplines de creadors contemporanis (vídeo art, pintura, escultura, música, poesia, instal·lacions, fotografia... o fins i tot cuina), vinculats d’una manera o altra amb Roses. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document