Finalitza la campanya arqueològica realitzada per estudiants universitaris a la Ciutadella de Roses

Aquest matí (29 de juliol) el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, ha visitat el grup d’estudiants universitaris que des del passat 11 de juliol han estat realitzant treballs arqueològics al barri i la muralla hel·lenístics de la Ciutadella de Roses. En total han treballat en el jaciment 13 estudiants, provinents de les universitats de Girona, Rovira i Virgili, Autònoma de Barcelona, de València i de Barcelona, així com dos voluntaris de batxillerat de la comarca.
Grup estudiants participants campanya arqueològica

Grup estudiants participants campanya arqueològica

29/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El regidor ha volgut agrair personalment a tots els participants la seva implicació i interès en el jaciment arqueològic de la Ciutadella i els ha obsequiat amb dos llibres sobre el patrimoni de Roses: La Colònia Grega de Rhode i El castrum del Puig de les Muralles de Puig Rom, ambdós editats pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, dins l’apartat Sèrie Monogràfica.

Les excavacions i treballs duts a terme durant aquestes dues setmanes s’han centrat en el barri i en la muralla hel·lenístics, on s’ha arribat al nivell de la seva primera ocupació, d’època grega.

El projecte és fruit dels convenis de cooperació educativa signats entre l’Ajuntament i les diferents universitats, gràcies als quals es possibilita als estudiants la realització de pràctiques arqueològiques. L’equip s'ha complementat amb dos tècnics arqueòlegs, encarregats de l’estudi antropològic i dels aixecaments planimètrics.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document