Finalitza la urbanització de l’àmbit dels carrers Peralada i Nou, primer projecte del Pla de Barris

La finalització de les obres d’adequació i millora de l’espai situat en la confluència dels carrers Nou i Peralada, dóna el tret de sortida a la transformació del nucli antic de Roses impulsada pel Pla de Barris atorgat per la Generalitat. Durant aquest any, aquesta reconversió s’estendrà cap als espais adjacents a aquesta primera actuació, reurbanitzant els carrers Cosconilles, Tradició, travessera Puig Rom, Sant Pere Alt i Peralada.
Plaça Nou-Peralada

Plaça Nou-Peralada

04/02/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La reurbanització de la cruïlla dels carrers Nou i Peralada ha suposat la reconstrucció d’aquest espai a un sol nivell per millorar la vialitat i donar una visió més oberta i esponjada, on les zones de calçada i vorera destinada a vianants s’han separat mitjançant la col·locació de pilones. El nou espai resultant s’ha condicionat com a placeta amb una petita àrea de descans, amb bancs, enllumenat i nou arbrat.

El total de la zona rehabilitada té una superfície de 525 m2 i les obres han tingut un pressupost de 89.000 euros. Ara, el programa del Pla de Barris continuarà amb la reurbanització dels carrers adjacents a aquesta nova plaça fins arribar, l’any 2012, a la culminació de la rehabilitació dels 641.000 m2 inclosos en tota l’àrea d’actuació, delimitada pels carrers Francesc Macià, Gravina, Riera Ginjolers i Sant Sebastià.

Aquesta millora global, que suposarà una inversió total de 8,63 MEUR (la meitat dels quals aportats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat), contempla la dotació de zones verdes, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la reurbanització dels carrers més deteriorats, la creació d’espais per a vianants i la reordenació i creació d’aparcaments. L’Ajuntament promourà també la incorporació de les noves tecnologies i de les energies renovables.

L’objectiu final és la revitalització del casc antic amb mesures que van des de la pavimentació de carrers fins a la construcció d’un centre cultural i altres espais que afavoreixin la interrelació i la cohesió social.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document