Finalitzen els treballs de restauració de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella

Els treballs de restauració i conservació de les restes arqueològiques de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella, iniciats el passat mes de juny, han estat finalitzats. Les restes d’aquest antic edifici es troben situades en el sector corresponent a la vila romana del recinte monumental.
edifici salaons

edifici salaons

19/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’espai que ha estat objecte de restauració correspon a una part de l’anomenat edifici "A" de la vila romana, on hi ha identificada una factoria de salaons que es construí aprofitant les instal·lacions d’unes antigues termes. Es tracta d’un edifici industrial datat entre els segles IV i VI dC, exponent de l’activitat comercial d’un nucli d’ocupació tardoromana. A l’edifici, en destaca una habitació de planta quadrada amb cinc dipòsits-receptables quadrangulars amb els seus respectius desguassos, on es realitzava el procés de conserva del peix.

El projecte de restauració realitzat tenia com objectiu aturar el deteriorament progressiu que patia aquest espai, a causa de l’acumulació d’aigua de pluja i l’aparició d’espècies vegetals que danyaven els materials constructius.

Els treballs han consistit en una primera neteja de tot el sector, seguida de la consolidació dels morters, revestiments i estructures existents. Per últim, com a mesura preventiva i de conservació, les diferents habitacions s’han protegit amb material geotextil per reservar-les dels agents climàtics i de possibles danys.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document