Govern i Ajuntament impulsen la rehabilitació del nucli antic de Roses

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, han signat aquesta tarda el conveni per impulsar la rehabilitació integral del nucli antic de Roses, beneficiari dels ajuts de la Llei de barris. Els treballs tindran un pressupost total de 8,63 MEUR, 4,31 MEUR dels quals correspondran a subvencions del Govern i la resta, a aportacions municipals. D’altra banda, el conseller i l’alcaldessa han signat també l’acord que permetrà reurbanitzar el carrer de Sant Sebastià, amb una inversió de 504.658 euros.
13/03/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Programa de barris, a Roses

El conseller i l’alcaldessa de Roses han signat el conveni que permetrà desenvolupar les actuacions previstes al projecte de rehabilitació integral del nucli antic. Aquest projecte va resultar beneficiari dels ajuts de la Llei de barris en la cinquena convocatòria, adjudicada el passat mes de juliol.

L’Ajuntament i el Govern preveuen impulsar un projecte que té tres eixos principals d’actuació: l’eix urbanístic, d’equipaments i el d’intervenció social. La intervenció en aquestes tres vessants ha de permetre millorar la qualitat de vida dels residents d’un barri que pateix les característiques mancances dels nuclis antics.

El nucli antic de Roses es defineix pels carrers estrets, els edificis de poca qualitat constructiva, sense ascensor ni aparcaments privats, i amb unes xarxes de serveis urbans en mal estat. A aquests dèficits urbanístics i de manca d’equipaments s’hi afegeix l’estancament de l’activitat econòmica i una elevada taxa d’atur.

El pressupost total del projecte de rehabilitació és de 8,63 MEUR, dels quals 4,31 MEUR seran subvencions concedides pel Govern català mitjançant el Fons de foment del programa de barris i la resta correspondrà a aportacions municipals.

Per tal de capgirar les tendències urbanístiques i socials del nucli antic, el programa aposta per millorar l’espai públic, reurbanitzar els carrers, habilitar zones verdes i jocs infantils i instal·lar ascensors als edificis. La principal partida del pressupost, un total de 3 MEUR, es destinarà precisament a la reurbanització dels carrers del barri. La millora de la recollida d’escombraries, del reciclatge, l’aprofitament de les energies renovables i de l’aigua de pluja suposarà una inversió d’1,55 MEUR.

Igualment, es construirà un nou equipament cultural a la riera Ginjolers, amb un pressupost de més de 2,59 MEUR. En la vessant social, s’impulsaran programes de dinamització cultural, amb una inversió de 150.000 euros.

Reurbanització del carrer Sant Sebastià

D’altra banda, el conseller Nadal i l’alcaldessa de Roses també han signat avui el conveni que permetrà que l’Incasòl assumeixi les obres de reurbanització del carrer Sant Sebastià, una de les vies comercials del municipi. El pressupost per a aquesta obra és de 504.658 euros, que aportaran a parts iguals l’Ajuntament i l’Incasòl, en el marc de l’aplicació de l’1% cultural.

El carrer Sant Sebastià és una de les vies principals del municipi i també de les que concentra més activitat comercial. Discorre paral·lela al mar, al llarg de 290 metres, i té una superfície de 1.650 m2.

Les obres permetran impulsar el seu caràcter d’arteria urbana renovant les xarxes de serveis, soterrant les xarxes de baixa tensió i de telèfon en els encreuaments dels carrers i unificant els diferents pals d’enllumenat en un sol model. Les feines permetran potenciar el carrer de Sant Sebastià com a eix amb prioritat pels vianants.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document