Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / Inici de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

Inici de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses és una proposta impulsada per l’Ajuntament i el Departament d’Educació i Universitats que engloba un total de dinou activitats per al curs 2006-2007, adreçades als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de tots els centres –tant públics com concertats- del municipi.
Logo Pla Educatiu

Logo Pla Educatiu

23/11/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Pla, que compta amb la participació de les entitats cíviques del territori, té per objectiu promoure la cohesió social necessària amb l’arribada de nous ciutadans als municipis, basant-se en l’equitat educativa, en l’ús de la llengua catalana i en una educació intercultural.

Entre les activitats que ja s’han posat en marxa es troben els tallers d’estudi assistit , dirigits als alumnes de primària i ESO, ajudant-los amb el seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d’organització i estudi, a planificar el treball escolar, etc....

Una altra de les activitats iniciades és el taller d’aprenentatge d’instrumentals, conduït per Càritas de Roses, adreçat específicament a alumnes nouvinguts al municipi, amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana, com a llengua d’ús i relació social.

Al llarg del mes d’octubre s’han anat iniciant les xerrades i tallers de prevenció de conductes de risc (drogues, tabac, etc) adreçades a alumnes de pre escolar, primària, secundària i batxiller.

D’altra banda, el dia 22 de novembre han començat els tallers de teatre i de música, adreçats a alumnes de secundària. Cada taller tindrà capacitat per a 40 participants. El taller de teatre estarà conduït pel Grup de Teatre de Roses, que han programat una activitat que pretén desenvolupar la capacitat d’expressió i comunicació en llengua catalana, millorar  l'observació, la seguretat personal, la responsabilitat, l’expressivitat i el desenvolupament de la cooperació.

El taller de música treballarà les músiques de diferents arrels i cultures. Ha estat projectat per les professores de música dels dos instituts públics del municipi, amb la col·laboració econòmica de les AMPA.

A partir del mes de gener 2007, el Pla Educatiu d’Entorn té previst iniciar noves activitats. Aquest programa d’activitats 2006-2007 està dotat amb un pressupost de 170.000 euros, finançats per la Generalitat de Catalunya (105.000 €) i l’Ajuntament de Roses (65.000 €).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Logo Pla Educatiu
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet