Injecció d’1 milió d’euros per a la Ciutadella de Roses

El Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona invertiran 1 milió d’euros en la Ciutadella de Roses durant el bienni 2009-2010. Aquesta actuació s’inclou en el conveni de col·laboració signat entre amddues administracions amb l’objectiu de recuperar i promocionar el patrimoni arquitectònic i museístic de les comarques gironines.
26/02/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el president la Diputació de Girona, Enric Vilert, van signar el passat dimecres un conveni de col·laboració que preveu una injecció de 6,5 milions d’euros per millorar el patrimoni arquitectònic i museístic de les comarques gironines durant els anys 2009 i 2010.

L’acord estableix que es destinaran 5 milions d’euros a les obres de recuperació i rehabilitació de cinc monuments destacats de les comarques gironines que ja han estat declarats Bé Cultural d’Interès Nacional: Monestir de Sant Feliu de Guíxols; Castell de Montsoriu (Arbúcies-Sant Feliu de Buixalleu); Monestir de Santa Maria de Ripoll; Ciutadella de Roses, i Sant Sepulcre de Palera (Beuda, la Garrotxa).

L’elecció dels cinc conjunts monumentals s’ha fet tenint en compte el seu valor patrimonial, les patologies estructurals i constructives, l’equilibri territorial, la projecció social de la intervenció i la continuïtat en els processos endegats. La inversió en aquestes intervencions serà finançada a parts iguals pel Govern de Catalunya i la Diputació de Girona durant els propers dos anys i a raó d’un milió d’euros per a cada conjunt monumental.

El detall de les actuacions que es duran a terme a la Ciutadella de Roses són

Ciutadella de Roses

Restauració de la Muralla de Llevant.

Adequació de l’espai per al laboratori d’arqueologia.

Recuperació de dos antics magatzems de les casamates del Baluard de Sant Andreu i de dos altres magatzems d’antigues casamates.

Restauració de la Porta de Terra amb connexió del pas de ronda superior de la muralla renaixentista i consolidació de la base exterior del baluard annex.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document