Junta de Seguretat a Roses per presentar balanç i coordinar tasques de cares a la temporada d’estiu

L'Ajuntament ha celebrat una nova reunió de la Junta Local de Seguretat, integrada per membres de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, l’alcaldessa de Roses i el regidor de Seguretat Ciutadana. El motiu de la reunió, que es realitza periòdicament a la població, ha estat va ser presentar les memòries de les tasques i resultats obtinguts pels diferents cossos de seguretat en la seva actuació a Roses, així com definir els principals punts d’atenció i la coordinació policial de cares a la propera temporada d’estiu.
Junta Local de Seguretat de Roses

Junta Local de Seguretat de Roses

26/05/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

De la reunió mantinguda se’n desprenen poques novetats destacables del nombre i tipologia d’incidències ocorregudes a Roses durant l’any 2009 respecte a exercicis anteriors. Així, en el cas de la Policia Local, per exemple, la major part de la tasca desenvolupada va realitzar-se novament en l’àmbit del control i prevenció de la seguretat en el trànsit, on es van comptabilitzar un total de 894 vehicles revisats en controls d’alcoholèmia i velocitat, 865 en controls d’ús del casc i cinturó, i 4.560 en controls de contaminació acústica i documentació. En total, es van tramitar 3.685 denúncies per incompliment i infraccions de disciplina viària, i es van produir 448 accidents viaris (387 dels quals sense ferits, 51 amb ferits lleus i 10 amb ferits greus).

Una dada destacada és l’increment d’objectes retornats per l’oficina d’objectes perduts local, la qual va poder tornar als seus propietaris 356 dels 510 objectes lliurats en les seves dependències al llarg de tot l’any.

Pel que fa als balanços presentats per Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil en el decurs de la reunió, també es va constatar una activitat similar a la d’anys anteriors. Com a fet remarcable, es va assenyalar l’increment detectat en el nombre de furts al descuit ocorreguts en el mercat setmanal.

Un cop analitzades les dades presentades, es van tractar sobre efectius i col·laboració entre cossos durant la propera campanya d’estiu, d’on es va desprendre un compromís de totes les parts reunides per a l’assignació del personal i la coordinació de les actuacions que permetin atendre les necessitats que una ciutat eminentment turística com Roses concentra durant l’estiu.

Respecte a aquest punt, la Policia Local preveu incorporar a mitjans de juny 6 nous agents amb caràcter permanent, que en aquest moment estan finalitzant la seva formació a l’Escola de Policia. Aquesta dotació permetrà destinar més efectius al reforç del dos focus d’atenció marcats per al proper estiu, com són el mercat setmanal (per la problemàtica en l’increment de furts detectada), i el passeig marítim.

La trobada va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, l’inspector de la Policia Local de Roses, Eduard Campà, el cap de la Regió Policial de Girona de Mossos d’Esquadra, Joaquim Belenguer, l’inspector en cap de Mossos d’Esquadra a Roses, Alfons Sánchez, i el capità de la Guàrdia Civil de Roses, Juan Requena.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document