La Biblioteca apropa el medi marí als infants amb els tallers científics "Del mar a la biblioteca"

La biblioteca municipal Jaume Vicens i Vives ha programat per al proper mes d’abril uns tallers infantils de divulgació científica que tenen com a protagonista el medi marí. L’activitat està adreçada a nens i nenes de primària de 6 a 12anys i es composa de tres sessions, a través de les quals es coneixeran les espècies marines, el submarí, i la protecció del medi marí.
Tallers científics

Tallers científics

23/03/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els dimarts 5, 12 i 26 d’abril, a les 18 h, la Biblioteca de Roses acollirà l’activitat Del Mar a la Biblioteca organitzada pel Museu de la Tècnica de l’Empordà i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, consistent en uns tallers divulgatius que tenen com a objectiu donar a conèixer el mar com a una realitat plural i diversa, despertar la curiositat i l’interès dels infants pel saber científic i fomentar la cultura del respecte envers el mediambient.

Cadascun dels tallers, que preveuen la participació dels assistents amb experimentació i aprenentatge per visió directa, aproparà als infants a una vessant del medi marí. Així, en la conferència sobre espècies marines, es treballarà una mostra d’espècies representatives que podem trobar al fons marí de la mediterrània. On viuen, com mengen, què mengen, etc.

La segona xerrada centrarà la seva atenció en el submarí: any de la seva invenció, quin és el seu funcionament, com s’utilitza a nivell científic, quines eines es fan servir per investigar el fons marí. Per últim, el taller sobre Protecció del medi marí parlarà de les amenaces del mar, com s’ha d’actuar a la platja o en barca, la importància de la conservació de la fauna marina, quines conseqüències tenen la desaparició d’espècies.

Per participar en els tallers, cal reservar plaça prèviament directament a la Biblioteca.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document