La Biblioteca de Roses arriba a l’usuari número 10.000

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ha assolit aquest mes d’agost la xifra dels 10.000 socis. L’equipament continua així amb la seva tendència a l’alça, tant pel que fa al nombre de volums i serveis que ofereix com a la quantitat de públic que rep, tal i com demostren les xifres aconseguides durant el més de juliol, amb un nou rècord de 7.014 visitants.
Pati Biblioteca

Pati Biblioteca

20/08/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El passat 13 d’agost la Biblioteca Municipal de Roses va fer el carnet al soci número 10.000, dada que reflexa l’èxit del servei i l’ús que la ciutadania del municipi fa d’aquest equipament cultural. De fet, les dades recollides a finals de 2008 ja parlaven d’un 40% de la població amb carnet de la Biblioteca.

 

Pel que fa al nombre de visitants rebuts, l’equipament rosinc torna a superar les expectatives, comptabilitzant durant el mes de juliol un total de 7.014 visitants, 2.639 més que durant el mes de juliol de 2008. Aquestes dades signifiquen que la biblioteca rosinca ha atès durant el mes una mitjana de 305 usuaris per dia.

 

Així, si durant tot el 2008 la Biblioteca va rebre una mitjana de 237 usuaris per dia, en el que portem d’any aquesta xifra ja ha ascendit als 288, la qual cosa significa un increment del 21%. L’increment de préstec de documents és una constant que també augmenta any rere any, així com la resta de serveis que ofereixen les instal·lacions, com ara l’accés a internet o el servei de wifi.

 

Pel que fa al fons, la Biblioteca comptabilitza actualment 44.000 documents entre llibres, revistes, diaris, dvd, cd i fons no bibliogràfic, la qual cosa representa 2,13 documents per càpita, xifra que supera les recomanacions de 2 documents per habitant establertes pel Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

 

En una clara aposta per la dinamització de l’equipament, la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses ofereix durant tot l’any una variada programació d’activitats destinada a totes les franges d’edat i impulsa una millora continuada d’instal·lacions i de serveis, tals com el recent condicionament de dos patis exteriors com a nous espais de lectura a l’aire lliure o l’ampliació del seu horari d’obertura, que ha passat a ser de matins i tardes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document