La Biblioteca de Roses edita una Guia de Lectura sobre l’historiador Jaume Vicens Vives

Amb motiu de la celebració de l’Any Jaume Vicens Vives (Girona 1910 – Lió 1960) i coincidint amb la instal·lació a l’Espai Cultural La Ciutadella de les exposicions “Jaume Vicens Vives i la Nova Història”, i “Jaume Vicens Vives, una mirada íntima”, la Biblioteca Municipal de Roses posa a disposició de lectors i usuaris una guia de lectura amb més de quaranta volums, per endinsar-se en la vida i obra d’aquest historiador gironí.
Guia Lectura Vicens Vives

Guia Lectura Vicens Vives

04/08/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Enguany se celebra el centenari del naixement de Jaume Vicens i l’equipament cultural rosinc, que porta per nom el de l’historiador (Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives), ha editat per a l’ocasió una Guia de Lectura amb la recopilació dels títols i volums de què el lector disposa per aprofundir en l’obra i figura de l’historiador.

Al llarg de les pàgines de la guia, es mostren títol, autor i editorial de les diferents publicacions, acompanyades per una breu ressenya de l’obra. La recopilació s’ha dividit en diferents apartats, en funció de la vessant que l’usuari vulgui conèixer de l’historiador. Així, trobem la secció destinada a Biografies i Epistolaris, a Obres de l’autor sobre la història, i un apartat de Bibliografia Complementària.

En total, una quarantena de títols per a tots aquells que volen saber més sobre Jaume Vicens, considerat com "un historiador dins del seu temps" -un temps històric marcat per l’impuls renovador de la Segona República, pel trauma de la guerra civil i la dura postguerra, i per l’intent de començar a superar el franquisme mitjançant l’obertura cap a l’Europa democràtica- i un referent en la creació d’una nova concepció historiogràfica dins la seva professió.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document