La Ciutadella acull la mostra “L’art de la teranyina” de Carles Bros

Entre el 26 de febrer i el 25 d'abril, la Sala d’Exposicions Municipal de l’Espai Cultural la Ciutadella acull l’exposició “L’ART DE LA TERANYINA” de Carles Bros. La mostra representa mitjançant diferents tècniques d’expressió artística, sensacions, valors i experiències al voltant d’aquest sistema de pesca tan mediterrani.
25/02/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte neix de les experiències viscudes durant tota una nit en què l’artista va anar embarcat en un vaixell de pesca d’encerclament. Les seves vivències, sensacions i impressions les va recollir en un diari de bord que posteriorment van prendre forma d’obres pictòriques i instal·lacions.

L’exposició "L’Art de la teranyina", és un homenatge a espècies com l'anxova o la sardina, en perill de desaparèixer, a la indústria conservera i a aquests homes que cada nit s’aventuren a la mar.

Aquesta mostra té com a objectiu sensibilitzar i apropar el públic en general a l'art de la teranyina, a través de l'art contemporani i conscienciar sobre la conveniència d’aquest sistema de pesca respectuós amb el fons del mar i que, practicat de manera controlada, pot contribuir a la no extinció d’espècies que fins fa poc nedaven en l'abundància i que en poc temps poden acabar per desaparèixer.

Diu Carles Bros: "Vull creure i tinc l’esperança que el seny i la mà de l’ésser humà aturaran el procés de captures i trobaran l’equilibri perquè totes les espècies del nostre estimat Mare Nostrum no formin part del passat i perdurin per sempre".

Recorregut de l’exposició

La mostra va iniciar el seu recorregut al Port de la Selva, i d’allà ha visitat el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu Marítim (Barcelona), el Museu de l’Anxova i la Sal (L’Escala), el Museo de Horta (Las Azores), el Museo del Mar de Galícia (Vigo), el Museo do Portimao (Algarbe-Portugal) i el Museo de Espinho (Portugal).

Currículum de l’artista

Carles Bros es va donar a conèixer l’any 1982 quan va ser premiat per la sala Parés de Barcelona.

La seva vida i obra sempre ha estat molt vinculades al mar. Ha realitzat més de 60 exposicions individuals a nivell internacional, ha estat convidat pels governs de les Açores, França, Portugal i Xina i per institucions com la Xunta de Galicia, la Universitat de la Sorbonne de Paris, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu del Mar de Galicia.

La seva obra està present a museus, institucions i col·leccions particulars d’Europa, Àsia, Àfrica i Nord Amèrica.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document