La consellera de Salut visita les obres d’ampliació del CAP de Roses, que tindrà una àrea de Radiologia

La consellera de Salut, Marina Geli, ha visitat les obres d’ampliació que s’estan duent a terme al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roses, que tenen un pressupost global de prop de 3.000.000 d’euros i que suposaran l’ampliació de la seva superfície en 572 metres quadrats. Entre les principals novetats destaca la incorporació d’una Àrea de Radiologia, que evitarà molts desplaçaments als usuaris.
La consellera durant la visita al CAP

La consellera durant la visita al CAP

13/05/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Les obres tenen un termini d’execució de divuit mesos, i es preveu que finalitzin a finals del 2009. Actualment s’està executant la primera fase, que afecta l’ala esquerra de l’edifici –fins ara d’una sola planta- que es reformarà i s’hi aixecarà un pis. Els treballs han obligat a desplaçar, de manera provisional, l’accés al CAP pel carrer Ponent. Per tal de poder compaginar aquestes obres amb la prestació de serveis, s’han instal.lat uns mòduls prefabricats al pati central de les instal.lacions. La segona fase de les obres s’iniciarà passat l’estiu, quan és previst que finalitzi la reforma de l’ala esquerra, que acollirà noves consultes i permetrà tancar gradualment la resta de les zones a reformar. En total, les obres permetran ampliar el centre de 20 a 26 consultes, adaptant-se d’aquesta manera a les necessitats de la població. Pel que fa a la superfície, que actualment ocupa 1.304 metres quadrats, passarà a ser de 1.872 metres quadrats, la qual cosa suposa un increment de 572 metes quadrats. L’ampliació permetrà crear una Àrea de Radiologia, que evitarà molts desplaçaments a Figueres.
La consellera, Marina Geli, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Marta Pedrerol, va ser rebuda a l’Ajuntament per l’alcaldessa, Magda Casamitjana, i diversos regidors abans de visitar les obres del CAP. Geli va signar en el llibre d’honor del consistori i va manifestar el seu suport al projecte sociosanitari que promou l’Ajuntament i que preveu la creació d’una plataforma de serveis per a la dependència, que estaria situada a prop de l’actual residència per a gent gran Nova Vida, i que contempla la construcció d’una segona residència d’entre 80 i 100 places concertades i un centre de dia de 80 places més.
Aquest projecte s’adequa al model de proximitat que promou el Departament de Salut, que actualment disposa d’una sèrie de places concertades al sociosanitari Bernat Jaume de Figueres. Geli ha qualificat el projecte que impulsa l’Ajuntament de Roses d’”antena” del centre sociosanitari figuerenc, que actualment ofereix servei a tota la comarca de l’Alt Empordà.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document