Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / La Diputació destina prop de 200.000 euros a la plaça Llevant de Roses

La Diputació destina prop de 200.000 euros a la plaça Llevant de Roses

La Diputació de Girona ha aprovat concedir una subvenció de 197.000 euros a l’Ajuntament de Roses per al finançament de l’obra de reurbanització de la plaça Llevant aprovada pel consistori el passat mes de gener. Aquest projecte té per objectiu tant la millora paisatgística del conjunt, com la seva ordenació vial i la millora de l’accessibilitat a la plaça.
12/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

A aquest import subvencionat per la Diputació de Girona, cal afegir els 56.000 euros que aportarà la Generalitat de Catalunya a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2007, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec dels 94.000 euros restants del pressupost d’aquestes obres.

Segons el projecte aprovat, la plaça Llevant mantindrà la seva funció viaria, ja que aquest espai comprèn un dels carrers que creua el poble en sentit transversal. Tot i així, es donarà més importància a la petita zona verda existent en l’actualitat a l’interior de la plaça, fent-la més accessible i agradable als veïns i transeünts.

En la redacció del projecte s’han tingut en compte les necessitats pròpies del sector, caracteritzat per una important activitat comercial i per l’existència de carrers de diferents amplades i característiques. Així, el tram adjacent al carrer Francesc Macià es realitzarà a un únic nivell per aconseguir una visió homogènia amb la resta de la pavimentació d’aquest carrer, renovada fa pocs anys. A l’Avinguda Montserrat, es preveu una pavimentació a dos nivells, que inclourà calçada de tres metres, una franja destinada a aparcament i zona de càrrega i descàrrega per als comerços, i una vorera d’1,5 metres d’amplada a la cara nord de la plaça.

Pel que fa a la plaça interior, s’alternaran diferents paviments per crear un joc cromàtic que ajudi a diferenciar els tres espais que es crearan, cadascun d’ells destinat a un ús. D’una banda, es mantindrà l’espai ocupat per l’arbrat existent, que s’emfatitzarà amb la plantació de gespa i més arbres que formaran una petita zona verda. Un altre espai es destinarà a àrea de jocs infantils, amb paviment elàstic amortidor de caigudes i, finalment, un espai formigonat farà les funcions de zona d’estar i de descans.

El projecte preveu la instal·lació de tot el mobiliari urbà (jocs, bancs, papereres, pilones, etc), enllumenat, arbrat i sistema de reg necessaris, així com el soterrament dels contenidors de recollida selectiva.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet