La gira de “L’home, la bèstia i la virtut” comença el dimecres 30 d'abril al TMR

Després de la bona acollida que han tingut a Roses els muntatges Non solum de Sergi López, La plaça del diamant, adaptada per Josep Maria Benet i Jornet i Stalin de Josep Maria Flotats, arriba al Teatre Municipal de Roses L’home, la bèstia i la virtut, de Luigi Pirandello, que es va estrenar el dia 27 de març al Teatre Nacional de Catalunya i es presentarà a Roses el dimecres 30 d’abril.
El cartell de l'Home, la béstia i la virtut

El cartell de l'Home, la béstia i la virtut

21/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Aquesta obra, dirigida per Pep Pla i coproduïda pel Teatre Nacional de Catalunya i el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, compta en el paper de protagonista amb l’actor Eduard Farelo, una de les cares més conegudes a les sèries de TV3 “Ventdelplà” i “Nissaga de poder”. Pirandello va apostar per una trama directa i molt divertida, en una línia del teatre més popular. És tracta d’una comèdia de primer ordre, d’un humor àcid i intel.ligent, que ha fet les delícies del públic que ha passat pel TNC. L’espectacle aprofita el màxim el joc d’uns personatges que han de mantenir les aparences costi el que costi. Paolino, interpretat per Eduard Farelo, és un professor respectable que amaga un secret: està enamorat de la senyora Perella (Teresa Sánchez), la mare d’un dels seus alumnes, casada amb un marit (Jordi Martínez) que porta una doble vida quan no és a la ciutat. Quan la dona descobreix que està encinta de Paolino, aquest, per evitar l’escàndol, es veurà obligat a organitzar una trobada eròtica entre la muller i el marit, un mariner rude com un animal que fa anys defuig els seus deures conjugals. Paolino, la senyora Penella i el mariner -o el que és el mateix: l’home, la bèstia i la virtut- viuran, aquell vespre, un sopar inoblidable.
Luigi Pirandello, premi Nobel de Literatura l’any 1934, és autor entre moltes altres obres d’Els gegants de la muntanya, Sis personatges en busca d’autor o Així és, si així us ho sembla. Precisament aquestes dues darreres, temps enrera van ser muntades i representades pel Grup de Teatre de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document