La mordacitat i humor de “El casament dels petits burgesos” de Bertolt Brecht, obre la temporada de tardor del TMR

El Teatre Municipal de Roses (TMR) inicia la programació de la seva temporada de tardor el proper dissabte, 22 d’octubre (21 h), amb la representació de l’obra “El casament dels petits burgesos”, de Bertolt Brecht. L’obra, a càrrec de la Cia Gataro, està nominada en les categories de muntatge de petit format i caracterització de la 17a edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya, que es lliuraran el proper novembre al Teatre Lliure.
El casament dels petits burgesos

El casament dels petits burgesos

20/10/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Bertolt Brecht va escriure "El casament" (rebatejada posteriorment per l’autor amb el nom "El casament dels petits burgesos"), l’any 1919. Considerada com la més excel·lent de les obres de joventut de Brecht, l’obra esdevé una crítica mordaç, però plena d’humor, d’una societat hipòcrita que s’ensorra amb els seus costums i formes ridícules, fent veure que tot va bé i que no passa res. Amb aquesta obra, Bretch inicia la seva evolució ideològica i personal a favor de les classes oprimides.

El casament fotografia el dinar de la festa i experimenta amb un aparador humà esperpèntic, on els personatges amb identitats pròpies i ben definides, són com una peça de rellotgeria: tots més o menys van a l’hora amb el seu histriònic ridícul. El seu diàleg precís i funcional, acaba resultant totalment absurd. És el joc dels disbarats sota la mirada irònica de Brecht, que arremet contra la hipocresia, les aparences, la doble moral, les relacions de dominació entre sexes... i ho fa amb un humor intel·ligent i mordaç

La companyia encarregada de la posada en escena de l’obra és Gotaro, la companyia estable de l’Almeria Teatre, que ha aprofundit en aquest muntatge amb el seu propi estil, amb un llenguatge que és inseparable de la música. Els actors canten temes folklòrics i toquen el violí, l’acordió i el washboard.

Preus i venda d’entrades

El preu de les entrades és de 15 euros. Descompte del 10% per als usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal de Roses. La venda d’entrades es realitza anticipadament a les oficines del Teatre Municipal (Av. Tarragona, 81), de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i el mateix dia de la representació, a les taquilles del teatre a partir de les 19 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document