La nova campanya arqueològica de la Ciutadella de Roses se centra en la muralla hel·lenística

Aquests dies s’han iniciat a Roses els treballs de la primera campanya d’intervencions arqueològiques prevista per a aquest any en el recinte monumental de la Ciutadella. Les excavacions tindran una durada de tres setmanes i centren la seva atenció en la zona de la muralla hel·lenística, descoberta l’any 1995. Aquesta actuació s'inclou en el programa d’intervencions per al bienni 2008-2009 aprovat pel Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya i avalat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona.
excavacions muralla

excavacions muralla

20/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les excavacions de l’actual campanya que es desenvoluparà a la Ciutadella fins al proper 29 de maig, se centren en nous trams de la muralla hel·lenística datada en el darrer quart del segle III aC, que delimitava el nucli grec del turó de santa Maria i l'acròpolis de la ciutat de Rhode. D'aquesta fortificació només es coneixen 42 m de llargada, amb una possible porta i una torre de defensa.

Tant les presents excavacions, com les que es desenvoluparan amb estudiants durant el proper mes de juliol, s’inclouen dins del Programa d’Actuacions Arqueològiques 2008-2016 impulsat per l’Ajuntament de Roses. El programa preveu un pla de treball que culminarà el 2016, any en què es commemorarà el centenari de l’inici de les excavacions (el professor Pere Bosch Gimpera va realitzar les primeres tasques arqueològiques dins l’àmbit de la fortalesa de Roses el dia 3 d’agost de 1916).

La voluntat municipal amb la represa de la recerca arqueològica iniciada durant el 2008, és la d'aprofundir en el coneixement de les diferents ocupacions històriques del jaciment, amb l’objectiu de la seva posada en valor i el seu apropament al públic en general.

Precisament amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni i història rosincs entre la ciutadania, el proper divendres 22 de maig, entre les 10 i les 12 h del matí, es portarà a terme l'activitat Viu l'arqueologia, de la mà de la directora de les excavacions, amb la qual es podrà participar activament en els treballs arqueològics. Per inscriure's en aquesta activitat cal fer reserva prèvia al telèfon de la Ciutadella (972 15 14 66), ja que la plaça són limitades.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document