La piscina coberta de Roses, més sostenible i respectuosa amb el medi ambient

La Piscina de Roses ha instal·lat un segon aparell de raigs ultraviolats per al tractament i la desinfecció de l’aigua, en aquesta ocasió a la piscina profunda de l’equipament. Amb aquesta actuació es complementa la iniciativa municipal iniciada el passat mes de juny amb l’aplicació d’aquest sistema ultraviolat al vas secundari, que té com a objectiu l’estalvi i la qualitat de l’aigua.
Piscina

Piscina

24/09/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’aplicació del primer aparell de raigs UV a la piscina secundaria (16,6 x 8m) ha permès comprovar l’efectivitat d’aquest sistema, tant pel que fa a estalvi d’aigua (s’ha passat de consumir 20 m3 diaris a tenir aquest mateix consum setmanal), com a la reducció de cloramines. Arrel dels bons resultats obtinguts, s’ha aprofitat la parada tècnica realitzada durant la primera quinzena de setembre per fer extensiu aquest sistema també a la piscina profunda (25 x 16,6m).

La Piscina de Roses es converteix així en la primera instal·lació d’aquestes característiques a la província, i de les poques arreu del país, en tenir les dues piscines amb un tractament avançat de l’aigua a través de la radiació ultraviolada.

El tractament a través de la cloració presenta l’inconvenient de generar un subproducte, les cloramines, que són les causants del característic olor a clor i poden generar irritacions oculars o cutànies si no es tenen ben controlades a través, entre diverses mesures, de la renovació d’aigua. Els raigs ultraviolats es destrueixen aquestes cloramines i s’obtenen així els beneficis següents:  

Major nivell de desinfecció de l’aigua

Major claredat de l’aigua i qualitat de l’aire

Major confort per a usuaris i treballadors

Estalvi d’aigua (amb nivells més baixos de cloramines no cal renovar tanta aigua

Estalvi d’energia (menys aportació d’aigua significa menys energia per escalfar-la)

Estalvi de producte químic (cal mantenir únicament una dosi mínima de clor lliure)

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document