La Piscina de Roses amplia les seves accions d’estalvi energètic, ara amb la instal·lació d’una manta tèrmica

La Piscina Municipal de Roses ha instal·lat una manta tèrmica en la seva piscina poc profunda, amb la qual es procedirà al cobriment del seu vas d’aigua en els horaris en què la instal·lació està tancada al públic. Aquesta nova mesura permetrà un estalvi significatiu, sobretot per la reducció de les pèrdues energètiques per evaporació i convecció.
Manta tèrmica Piscina Municipal de Roses

Manta tèrmica Piscina Municipal de Roses

27/03/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

A partir d’aquesta setmana, durant les hores de tancament de l’equipament, (de 22 a 7 h – a les 8 h els dissabtes - i durant tot el diumenge), el vas de la piscina petita de 16,6 x 8 metres, estarà protegit per un cobertor isotèrmic. El resultat previst, segons els estudis de què es disposen, serà un estalvi energètic d’uns 4.000 €/any, mentre que l’amortització de la inversió es calcula en poc més d’un any i mig.

A més de l’aspecte econòmic, un altre benefici que s’assolirà amb aquesta mesura, relacionat amb la qualitat del servei, és el fet que la temperatura de l’aigua serà més estable, ja que no patirà tantes oscil·lacions i es podrà assolir amb major facilitat el paràmetre de confort establert.

Amb aquesta actuació, la Piscina de Roses continua millorant en l’eficiència energètica i la sostenibilitat de les seves instal·lacions. Després de la inversió el 2008, amb els equips de radiació UV per al tractament de l’aigua (que permeten estalvis importants en els consums d’aigua, gas i producte químic), i de la inversió de 2012, amb el sistema solar tèrmic, que possibilita un estalvi en el consum de gas, ara s’aposta en el mateix sentit per aquesta acció més modesta, però també molt efectiva. Com a resultat, la Piscina de Roses serà un equipament més sostenible i millorarà el confort dels seus usuaris amb una major qualitat del bany.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document