Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / La plaça Llevant es reurbanitzarà per millorar-ne la vialitat, els serveis i la imatge del sector

La plaça Llevant es reurbanitzarà per millorar-ne la vialitat, els serveis i la imatge del sector

L’Ajuntament de Roses ha aprovat definitivament la reurbanització de la plaça Llevant, situada en el nucli de la població. El projecte definitiu ha inclòs algunes variacions respecte a l’aprovat inicialment, referents a la millora de la xarxa de recollida d’aigües pluvials sol·licitada pels veïns del sector.
Plaça Llevant

Plaça Llevant

16/01/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Respecte al projecte aprovat inicialment el passat mes de setembre, el nou projecte ha inclòs, a petició dels propis veïns de la plaça, diverses millores en la xarxa de recollida d’aigües pluvials. Aquests canvis consistiran en la instal·lació d’embornals d’alta absorció i en un major dimensionat d’algunes de les reixes de clavegueram, amb els quals se solucionaran els problemes originats actualment en dies de fortes pluges

El projecte final compta amb un pressupost total de 409.000 euros i ha estat inclòs en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent a l’any 2007.

La reurbanització suposarà una gran millora paisatgística de tot el conjunt, alhora que el farà més accessible i agradable per a veïns i vianants. Tot i així, es mantindrà la seva funció viaria, ja que aquest espai comprèn un dels carrers que creua el poble en sentit transversal.



En la redacció del projecte s’han tingut en compte les necessitats pròpies del sector, caracteritzat per una important activitat comercial i per l’existència de carrers de diferents amplades i característiques. Així, el tram adjacent al carrer Francesc Macià es realitzarà a un únic nivell per aconseguir una visió homogènia amb la resta de la pavimentació d’aquest carrer, renovada fa pocs anys. A l’Avinguda Montserrat, es preveu una pavimentació a dos nivells, que inclourà calçada de tres metres, una franja destinada a aparcament i zona de càrrega i descàrrega per als comerços, i una vorera d’1,5 metres d’amplada a la cara nord de la plaça.

Pel que fa a la plaça interior, s’alternaran diferents paviments per crear un joc cromàtic que ajudi a diferenciar els tres espais que es crearan, cadascun d’ells destinat a un ús. D’una banda, es mantindrà l’espai ocupat per l’arbrat existent, que s’emfatitzarà amb la plantació de gespa i més arbres que formaran una petita zona verda. Un altre espai es destinarà a àrea de jocs infantils, amb paviment elàstic amortidor de caigudes i, finalment, un espai formigonat farà les funcions de zona d’estar i de descans.

El projecte preveu la instal·lació de tot el mobiliari urbà (jocs, bancs, papereres, pilones, etc), enllumenat, arbrat i sistema de reg necessaris, així com el soterrament dels contenidors de recollida selectiva.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Plaça Llevant
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet