La Policia de Roses recupera dos cotxes robats i posa en marxa el servei Drogotest

Des de principis d’any, la Policia Local de Roses ha posat en funcionament una campanya de controls de pas situats en els accessos al municipi, els quals han donat ja com a resultat la recuperació de dos vehicles robats. Els controls permeten també posar en pràctica un nou servei de seguretat, consistent en la detecció de conductors que circulen sota els efectes de les drogues.
Vehicle recuperat

Vehicle recuperat

12/01/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Dos vehicles robats, un d’ells de gamma alta, han estat recuperats per la Policia Municipal de Roses des de la posada en marxa de la campanya de control d’accessos a la població, iniciada la passada setmana. El servei consisteix en la instal·lació de dispositius a l’entrada i sortida del municipi, els quals permeten la detecció i revisió de vehicles sospitosos.

Una altra finalitat dels controls és la d’augmentar la seguretat i la prevenció d’accidents, a partir de la detecció de possibles conductors temeraris. Així, la policia rosinca ha sumat als controls d’alcoholèmia habituals, un nou sistema per a la detecció de persones que condueixen sota els efectes del consum de drogues. Aquesta nova mesura ha estat possible gràcies a la formació que els agents rosincs van rebre durant el passat any sobre la correcta aplicació dels dispositius i tests Drogotest, impartida per personal de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona.

Des de la posada en funcionament de la campanya, ja són cinc els conductors que han donat positiu en el test de consum de drogues, concretament en coaïna. L’Àrea de Seguretat Ciutadana del consistori rosinc espera que aquests controls derivin en un efecte dissuassiu, evitant riscos i situacions de perill tant per als propis conductors com per a la resta d’usuaris de la carretera, tal i com ha succeït en els darrers anys amb la implantació dels controls d’alcoholèmia.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document