La Policia Local de Roses destrueix 4 tones de material comissat a venedors il·legals

Les quatre tones d’articles provinents de la venda il·legal que la Policia Local de Roses va requisar al llarg del passat estiu al municipi, s'han destruït el dilluns 7 de maig a les instal·lacions de Rosesnet amb l’ajut d’una premsa compactadora. El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba i complements, és fruit dels prop de 250 decomissos realitzats pels agents, principalment en el passeig Marítim de la població.
07/05/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Policia Local de Roses va activar entre els mesos de maig i setembre de 2011 un servei específic de detecció i control de venda il·legal en el municipi, el qual va arribar a comptabilitzar un total de 243 intervencions (un 35 % més que les realitzades durant l’any 2010), 14 dispositius extraordinaris (realitzats conjuntament amb Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil), 8 detencions i el decomís de 4 tones d’articles. La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges.

Tot aquest material ha restat dipositat durant aquest temps en el magatzem habilitat per la policia a aquest efecte. Ara, amb la finalització dels procediments administratius preceptius i transcorreguts els terminis legalment establerts, es fa possible la destrucció definitiva d’aquests articles, la majoria dels quals són falsificacions de primeres marques.

Control policials, coordinació entre administracions i mercat al passeig, mesures per a l’eradicació de la venda il·legal a Roses

Durant l’estiu, la Policia Local de Roses realitza diàriament actuacions de control contra la venda il·legal, dins el servei de patrullatge ordinari que realitza pel passeig Marítim. A part d’aquest dispositiu, al llarg del passat estiu es van realitzar diverses operacions planificades conjuntament amb efectius dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i la secció d’estrangeria del Cos Nacional de Policia.

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, el servei de vigilància dut a terme per la Policia Local de la població té una especial incidència en aquests espais. D’altra banda, tot i que la vigilància es realitza de forma continuada al llarg de tot el dia, és durant la tarda i vespre quan s’activa el dispositiu de control específic que permet intensificar la vigilància i intervencions dissuassives realitzades pels agents.

La voluntat de la regidoria de Seguretat Ciutadana de Roses és la de continuar treballant i aplicant mesures amb la implicació de la resta d’administracions i cossos policials per a l’eradicació d’aquestes pràctiques il·legals, ja que representen un greu problema de competència deslleial envers als comerciants locals i actuen en detriment de la qualitat ciutadana i turística de la població.

En aquest sentit, el regidor de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Roses, Àngel Tarrero, destaca la bona sintonia amb la resta d’administracions, amb les quals s’han mantingut reunions al llarg de l’hivern (Delegat d’Interior de la Generalitat, caps de la Regió Policial de Girona, Àrea Bàsica Policial de Roses, ...) per planificar les actuacions a desenvolupar en aquest àmbit.

Com destaca el regidor, una de les darreres fites aconseguides aquest any ha estat la qualificació d’un dels casos de venda il·legal ocorreguts a Roses com a delicte i no com a falta per part del jutge, atenent el comportament agressiu dels infractors.

Com a nova mesura, el consistori està treballant en la possible incorporació d’un mercat d’estiu en el passeig Marítim de la població per dissuadir la seva ocupació per part dels venedors il·legals. Treballant en aquesta línia, el Pla d’usos de temporada del domini públic marítimoterrestre per al període 2012-2016 redactat pel consistori i tramés al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a la seva aprovació, recull ja l’ocupació d’aquestes parades al llarg del passeig, entre el Riu Grau i la Riera de la Trencada.

En cas que la mesura pugui dur-se a terme durant la propera temporada, el regidor destaca que es tindrà una especial cura perquè la tipologia de productes que s’ofereixin en aquestes parades no comportin una competència directa amb el comerç de la població, així com perquè els establiments de Roses que ho desitgin puguin disposar d’un dels espais previstos.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document