La rectora de la UdG visita la Ciutadella de Roses

La rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, ha visitat el dissabte 8 de maig el municipi de Roses on, acompanyada de l’alcaldessa Magda Casamitjana, ha realitzat un recorregut pel recinte monumental de la Ciutadella. Durant la trobada, les representants de les dues institucions han aprofundit sobre el projecte de recerca i formació que s’iniciarà en breu a Roses mitjançant un acord de col·laboració, i que aportarà una beca de 4 anys per a la investigació i divulgació del patrimoni rosinc.
Visita Ciutadella

Visita Ciutadella

08/05/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant la visita que han realitzat juntament amb l’arqueóloga Anna Maria Puig i amb la investigadora de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Roser Juanola, han parlat del conveni de col·laboració cultural subscrit, en base al qual Roses comptarà a partir d’aquest estiu i durant un període de 4 anys, amb la dotació d’un becari finançat i tutelat a parts iguals per l’UdG i per l’Ajuntament, que centrarà la seva tasca en la investigació i en la realització d’una tesi doctoral sobre la interpretació, la gestió i l'educació del patrimoni cultural rosinc. D’aquesta manera, s’establirà un enllaç entre el municipi i l’àmbit acadèmic que es materialitzarà en la realització de seminaris, sessions de treball, fòrums internacionals, estudis de públic i treballs en xarxa, entre altres propostes.

L’interès en aquest projecte cultural sorgeix davant l’important potencial del patrimoni rosinc, format tant per elements de la rellevància de la Ciutadella, el Castell de la Trinitat, el conjunt megalític o el patrimoni marítim, com pel seu excepcional patrimoni natural, o per les aportacions d’artistes i historiadors locals. Aquesta riquesa patrimonial fa necessària la seva visualització tant en el seu àmbit local com internacional, amb l’objectiu de posicionar el municipi com a zona d’interès cultural i generar accions que permetin treballar amb rigor en l’oferta del turisme cultural, situant el municipi a l’alçada de les ofertes de més alt nivell.  

La posada en marxa d’aquesta beca ha estat valorada de forma molt positiva per l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, qui ha destacat que  la figura d’un investigador a la Ciutadella esdevindrà el fil conductor que vincularà els projectes de recerca de Roses amb el món acadèmic, alhora que permetrà impulsar un conjunt d’iniciatives pioneres i imprescindibles per assumir els reptes de futur, emfatitzant els notables elements patrimonials de Roses. 

Aquest interès municipal, s’afegeix al de la UdG que, tal com ha manifestat la seva rectora, Anna Maria Geli, té la voluntat de desterritorialitzar-se i de treballar estretament amb els diferents municipis ,al mateix temps que  vol reconèixer i donar suport al treball que s’ha estat fent des del món local. 

En aquesta línia, d’acord a la col·laboració iniciada, la Universitat de Girona i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural aporten a Roses la seva experiència en recerca i formació, que en aquest cas es concretarà amb el grup de Recerca de Patrimoni, Interpretació i Educació del qual n’és la investigadora la professora Roser Juanola, també responsable del comitè CECA internacional de museus i educació de ICOM UNESCO.

La iniciativa es basa en la rendibilització de la feina que fan els estudiosos, les empreses culturals i els treballadors de la cultura dels municipis, coordinant les seves funcions a partir d’un vincle educatiu que permeti la realització de projectes orientats a una oferta de i per a la societat, que sigui inclusiva i oberta a tothom.
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document