La reestructuració de Zodiac comportarà el trasllat de la producció de Sta. Llogaia i Rochefort a Roses

El pla de reestructuració anunciat per Zodiac, que inclou el tancament de la planta de Roses, no té marxa enrera, segons han confirmat els dirigents de l’empresa als responsables municipals rosincs. L’empresa, però, no té cap intenció de marxar de Roses, segons ha anunciat el director general de Zodiac, Narciso Cadavid, que ha explicat que el pla també contempla el trasllat de l’activitat que actualment es du a terme a la planta de Santa Llogaia d’Àlguema i a la de Rochefort (França) a les instal.lacions de Roses, més modernes i amb possibilitats d’ampliació.
Una imatge aèria de les instal.lacions

Una imatge aèria de les instal.lacions

17/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Els dirigents de Zodiac justifiquen el tancament de la planta de Roses al.legant que la producció que s’hi fa actualment, i que consisteix en embarcacions plegables i semirígides, cada cop té menys sortida degut al mercat emergent de l’Àsia. L’estratègia empresarial, doncs, consisteix en apostar per un altre tipus de producte més competitiu -concretament embarcacions professionals i militars-, quina producció actualment se centra a la planta de Santa Llogaia d’Àlguema, quines instal.lacions s’estan quedant obsoletes i que tenen previst traslladar a Roses de cares al 2010. El tancament de la planta de Rochefort, a França, també suposarà un increment de la producció de la planta de Roses, ja que també és previst traslladar-hi una part de l’activitat que s’hi du a terme actualment.
Amb tot, el trasllat de la producció de Santa Llogaia no evitarà l’acomiadament de les 119 persones que actualment treballen a Roses, ja que el trasllat inclou també la plantilla de 81 persones que actualment treballen a Santa Llogaia i que estan especialitzades en aquesta tasca. El mateix passa amb el trasllat de la planta francesa de Rochefort, tot i que els dirigents de Zodiac s’han compromès a contractar una empresa de recol.locació per donar sortida als 119 treballadors de l’actual planta de Roses. Igualment, han garantit la prioritat dels treballadors de la planta de Roses per recol.locar-los en la mateixa empresa en cas que hi hagi vacants per cobrir, un cop duta a terme la deslocalització. També han anunciat que, en cas que calgui cobrir baixes laborals a la plantilla de Santa Llogaia, es donarà prioritat als treballadors de Roses. Zodiac calcula que, de cares al 2010, necessitarà incorporar a l’actual plantilla de Santa Llogaia, uns deu treballadors més, que seran recol.locats de la de Roses.
El Pla de reestructuració de Zodiac s’iniciarà el mes de febrer del 2009 amb l’acomiadament dels primers 20 treballadors, als quals s’en sumaran 20 més el juliol del mateix any. El juny del 2010 es faran efectius 20 acomiadaments més, un pla que culminarà el desembre del 2010 amb l’acomiadament dels 59 treballadors restants.
L’alcaldessa, Magda Casamitjana, ha reiterat la seva preocupació per la situació, que ha qualificat de “molt greu” per Roses, tenint en compte que es produeix en un moment de desacceleració econòmica a nivell global.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document