La reurbanització del carrer Sant Sebastià modernitzarà la zona comercial de Roses

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte d’urbanització del carrer Sant Sebastià, situat al nucli comercial de la població. L’objecte del projecte és la reurbanització del carrer a un sol nivell per potenciar la seva peatonalització i oferir una visió més oberta del conjunt, a més de la renovació de les xarxes de serveis. Els actuals arcs de bombetes que il·luminen el carrer també es modificaran, tot i que es mantindrà un enllumenat suspès per mantenir la singularitat del carrer.
Sant Sebastià

Sant Sebastià

13/11/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El carrer Sant Sebastià té una longitud de 290 metres i transcorre des de la Riera Ginjolers fins al carrer Francesc Macià. Es tracta d’un dels principals carrers comercials del nucli, amb una cinquantena d’establiments -quinze d’ells restaurants o bars-. Actualment, el tram de calçada presenta irregularitats que provoquen basses importants els dies de pluja, així com una amplada irregular que va des dels 4 als 8 metres en funció del tram de carrer. Les voreres existents a ambdós costats presenten també signes de deteriorament.

El nou disseny previst eliminarà les voreres actuals i pavimentarà tot el carrer a un sol nivell, amb l’objectiu de donar prioritat als vianants i oferir una visió més àmplia del conjunt. Tot i així, es permetrà el trànsit rodat destinat al servei dels establiments del carrer. El paviment es farà amb dos materials diferenciats que emfatitzaran la separació entre els trams adjacents a les façanes i la part central de la calçada.

D’altra banda, es renovaran les xarxes de serveis existents (aigua, telefonia, subministrament elèctric, gas, aigües pluvials i residuals). Concretament, les línies aèries de telèfon i baixa tensió, se soterraran en els encreuaments de carrer per millorar-ne la imatge.

Un dels canvis més destacables serà la substitució de l’actual enllumenat públic consistent en petits arcs de bombetes, per un sistema que s’adapti a les actuals necessitats d’il·luminació. La intenció del projecte, però, és conservar aquesta imatge característica, per la qual cosa les noves lluminàries continuaran suspeses enmig del carrer. A més, se’ls afegirà una pantalla perforada que banyarà les façanes amb pinzellades de llum, per tal de mantenir el caire singular del carrer.

El projecte compta amb un pressupost de 504.000 euros, que serà subvencionat en part per la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document